Балкан (Ботевград) записа четвърта поредна победа от началото на сезона

...
Балкан (Ботевград) записа четвърта поредна победа от началото на сезона
Коментари Харесай

Балкан надстреля Спартак в Плевен

Балкан (Ботевград) записа четвърта поредна победа от началото на сезона в НБЛ след съвършено първо полувреме в Плевен. В зала “Балканстрой” гостите надделяха плевенския Спартак с ефективен баскетбол, който докара до краен резултат от 102:81.

Това бе пета поредна загуба за тима на домакините, които нямат триумф от началото на новата акция, до момента в който “зелено-белите” пък към момента не знаят що е проваляне.

Ботевградчани бяха на върха на опциите си преди почивката и осъществиха най-малко по 30 точки във всяка една от първите две елементи. Това докара до 66:32 след едно полувреме баскетбол, а предстоящо плевенчани не съумяха да се съвземат и второто полувреме бе просто условност, с цел да съумеят гостите да затворят нещата в своя изгода с 21 точки повече - 102:81.

Балкан приключи срещата с 50% успеваемост от тройката - 15/30, до момента в който домакините съумяха единствено 9 пъти при общо 34 опита, като в това време бяха неубедителни и в стрелбата като цяло (28/74).

Игор Кесар се възползва съвършено от неналичието на съответна конкуренция в подкошието на Спартак и вкара 35 точки, които съвсем подели по зони на игрището - 8/8 за 2 точки и 6/10 от тройката, както и 1/2 от наказателната линия. Брандън Фортънбъри добави 14 точки.

Николай Маринов вкара 24 на родния си тим, до момента в който различен кадър на Балкан, играещ за Спартак, също бе на равнище - Ивко Ивков приключи с 14 точки.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР