Балкан -2 е новият носител на Купата на ББЛ за

...
Балкан -2 е новият носител на Купата на ББЛ за
Коментари Харесай

Баскетболистите на Балкан - 2 спечелиха за втори път Купата на ББЛ

Балкан -2 е новият притежател на Купата на ББЛ за сезон 2023/2024. На финала в зала „ Бойчо Брънзов “ в Бургас момчетата на Мирослав Ралчев и Иван Коцев победиха отбора на Енигма Фойерверк с 85:69.

Надпреварата се организира за пета година, a oтборът от Ботевград е първият, който печели трофея повече от един път, откакто го направи и през 2022 година в Русе. Победители в шампионата са ставали още Хебър, Спортист Своге и през предходната година – Миньор 2015.

Двубоят стартира доста осопорвано и с поредност замени на водачеството, само че след мощни финални минути на първата четвърт „ зелените “ поведоха с 23:14. Те бързо натрупаха двуцифрена преднина през втория интервал и на почивката се отдръпнаха при 39:29 в своя изгода.

Разликата в интерес на Балкан –2 продължи да пораства и след паузата и преди решителната четвърт тя към този момент бе внушителна – 69:47. Енигма Фойерверк завоюва последната четвърт, само че без това с нещо да промени крайния излаз.

Победителите имаха преимущество по съвсем всички индикатори, като означиха и 12 тройки против 6.

С максимален принос за триумфа на балканци бяха някои от играчите от първия тим. Илиян Пищиков бе най-резултатен за спечелилите със 17 точки. Михаил Гавазов записа 14 точки и 8 битки, Георги Герганов има 13 точки, а с 11 и 7 битки е Марк Шопов.

В този мач столичният отбор бе без някои от главните си фигури като Кирил Райков, Христо Николов и Иво Славчев.

За Енигма двама баскетболисти завършиха с дабъл-дабъл. Това са някогашният състезател на Балкан Любен Пасков, който е с 21 точки и 11 битки, и Радослав Колев със 17 точки и 12 овладени топки.

За MVP бе разгласен баскетболистът на Балкан -2 Михаил Гавазов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР