Българското знаме, което беше издигнато на пилон на връх Рожен,

...
Българското знаме, което беше издигнато на пилон на връх Рожен,
Коментари Харесай

Българското знаме, което беше издигнато на пилон на връх Рожен, се е разкъсало

Българското знаме, което беше издигнато на стълб на връх Рожен, се е раздрало. За това алармираха от Българска социалистическа партия.

Ето известието, публикувано от партията до медии:

Миналото лято Родопите се снабдиха с стълб на Рожен, където и до през днешния ден се вее българското национално знаме. Проектът беше сбъднат от Фондация " Наследство в бъдещето " под патронажа на президента Румен Радев и с великодушните финансови дарения, обезпечени от служебното държавно управление. Детайл е, че държавни компании бяха принуждавани да подаряват, с цел да се осъществят пропагандните цели на президента.

Идеята беше посрещната с необятен публичен спор и вместо да сплоти нацията, съумя да прокара следващия мотив за разцепление и кавги. Съоръжението беше намерено тържествено в първия ден на събора " Рожен 2023 " и Радев употребява мотива за следващото назидателно слово по национализъм и родолюбие. Дотук добре - имаме стълб и знаме. Обаче откакто си потеглиха репортерите и камери, които го снимаха, пристигнаха значимите въпроси. Кой и с какви пари ще поддържа скъпото оборудване? Особено през бурните зимни месеци.

Кой ще следи за сигурността? Според изнесената през лятото информация, пилонът е резистентен на вятър до 180 км/ч, а предходната година ветрове в съвсем цялата страна бушуваха със 150км/ч и провокираха голям брой вреди, а в планините беше още по-страшно. Знамето към този момент се закъса. От последните медийни изявления по тематиката за стълб " Рожен " излиза наяве, че близкият до Радев Симеон Караколев възнамерявал да свика съвет, с цел да се реши ориста на оборудването през студените месеци. Първо, издигаме стълб, след това се чудим какво ще го вършим. Общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Френкев зададе публично тези и доста други въпроси на кмета на Община Смолян. Междувременно знамето издигнато на пилона " Рожен " към този момент се е раздрало в краищата. Много родопчани предупреждаваха, че това ще се случи след първото утежняване на времето. До края на зимата скъсванията ще се усилят, атмосферните условия тук са тежки – вятър, сняг, дъжд и слънце не простят.

Пилон " Рожен " беше необятно афиширан като мотив за горделивост и знак на обединяване. Абсолютно неприемливо е върху най-високия стълб в Европейски Съюз да се вее скъсано българско знаме. Има едно почтено решение на казуса с поддръжката – откакто е патрон и основател на плана бе президента Румен Радев, президентската администрация да бъде ангажирана с замяна на знамето най-малко два пъти в годината, или когато е належащо. Средства в бюджета на Президентството ще се намерят. Ако би трябвало да понижи големия брой съветници и секретари. Това е достойното решение. Ако ли пък президентът се скрие или дистанцира, това значи, че за следващ път е употребявал родолюбието на българина за личните си цели. Президентът дължи отговори. Разкъсаното знаме е знак на служебната му власт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР