Българското законодателство е най-сложно като процедури в Европейския съюз, необходими

...
Българското законодателство е най-сложно като процедури в Европейския съюз, необходими
Коментари Харесай

Гешев: Българското законодателство е най-сложно като процедури в Европейския съюз

„ Българското законодателство е най-сложно като процедури в Европейския съюз, нужни са действителни промени, с цел да бъде то съответно “, сподели основният прокурор Иван Гешев при среща с възпитаници от 10 и 11 клас от Английската езикова гимназия " Гео Милев " – Бургас „ С неспособен инструмент не можеш да постигнеш годна цел “, добави основният прокурор и изясни, че не размерът на наказването е значим, а неговата неотменимост – „ да знаеш, че при закононарушение, ще получиш присъда “.

На срещата участваха представителят на основния прокурор Сийка Милева, административният началник на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров, заместител апелативният прокурор Йовита Григорова, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, заместител окръжният прокурор Светослав Маринчев, окръжните прокурори на Сливен и Ямбол Веселин Гангалов и Дойчин Дойчев, районният прокурор на Бургас Мария Маркова и заместничката й Керка Дюлгерска.

Главният прокурор показа пред учениците структурата на прокуратурата и следствието, както и типовете закононарушения, с които прокуратурата се занимава. Той уточни, че според решение на Конституционния съд промени в структурата на правосъдната власт могат да се вършат единствено от Велико Народно заседание.

Главният прокурор даде няколко съответни образеца за усложнени и тромави процедури в българското законодателство, за текстове в наказателното правосъдие, които са остарели или несъответстващи на актуалните действителности. Той акцентира нуждата от промени, „ които обаче не се случват в последните 30 години “.

В отговор на въпрос може ли да се пребори корупцията основният прокурор означи, че тя съществува във всички страни в Европейски Съюз и уточни потребността от съответно законодателство против този тип закононарушения.

Иван Гешев изясни, че „ за пръв път след 1989 година с изключение на в обществена и икономическа, сме и в конституционна рецесия. „ Това е когато най-малко два органа не могат да действат, тъй като са с изтекли мандати. В момента Висш съдебен съвет и Инспекторатът на Висш съдебен съвет са с изтекли мандати, Конституционният съд е непопълнен “, уточни той.

Главният прокурор насърчи младежите да имат сериозно мислене и пожела триумф и здраве на тях и фамилиите им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР