Българското външно министерство препоръча да се ограничат пътуванията до Иран.

...
Българското външно министерство препоръча да се ограничат пътуванията до Иран.
Коментари Харесай

Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува до Иран

Българското външно министерство предложи да се лимитират пътуванията до Иран. Броят на умрелите от зараза с ковид COVID-19 в страната към този момент е достигнал 43 души, а инфектираните са 593-а, оповестиха здравните управляващи в Техеран.

Заради откритите нови случаи на инфектирани с COVID-19 в Иран Бойко Христов, член на Националния действен щаб за битка с новия ковид и шеф на отдел "Управление на рецесии " в Министерството на външните работи заяви: "В случай на неотложна нужда и решени пътувания предлагаме на българските жители да се записват в посолството ни в Техеран, с цел да имаме контакти с тях”. Той добави, че също по този начин следва да се осведомят за затваряне на граници със прилежащи страни и да регистрират тази заплаха, че могат да не съумеят да се върнат поради нарушаването на транспортните връзки.

Външно министерство е разгласило известие на ситуационния център с рекомендациите към българските жители.

По последните данни санитарните управляващи на остров Тенерифе са изписали българското семейство, което пребиваваше там и беше арестувано под карантина, до момента в който се изяснят събитията със случая в хотела, заяви още Бойко Христов. Те могат да се приберат.

В Европа най доста остават заболелите в Италия. Нови оповестени случаи има в Нидерландия, Хърватия и Гърция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР