Българското училище не е просто “храм на знанието, а свято

...
Българското училище не е просто “храм на знанието, а свято
Коментари Харесай

Президентът: От качеството на образованието зависи младите да станат достойни граждани, които преодоляват предизвикателства и градят бъдещето ни

Българското учебно заведение не е просто “храм на знанието ”, а свято място, където нашите деца се трансформират в осъзнати персони. Това съобщи президентът Румен Радев на тържественото разкриване на образователната година на 18-о приблизително учебно заведение „ Уилям Гладстон “ в София. Държавният глава акцентира, че от учебното заведение и качеството на образованието зависи младежите да бъдат заредени с съответни познания, блян към самоусъвършенстване, както и почтени жители на родината, подготвени да посрещат провокации и да градят бъдещето на нашето общество.

За да могат учебните заведения да отреждат почтено място на България в днешния все по-конкурентен свят, те би трябвало да бъдат подкрепяни от институциите и от цялото общество, прикани Румен Радев. По думите на президента, с цел да извърши своята значима социална задача, българското учебно заведение се нуждае от прогресивни образователни проекти и стратегии, съвременна просветителна инфраструктура, ерудиран и въодушевен преподавателски състав и опазване на традициите.

На всички възпитаници президентът пожела да бъдат любознателни и да не се огъват пред трудностите, а да ги употребяват като трамплин за бъдещи триумфи. „ Продължавайте с думи и каузи да отстоявате територията на духовността, достолепието и човечността. И каквото и да вършиме, дано бъде с мисъл за България “, акцентира Румен Радев. Президентът поздрави учителите, родителите и всички, които с безрезервност и доста обич поддържат благородното дело на българското обучение.

„ В учебното заведение, паралелно с любовта към България, българския език, история и просвета, младите насочат поглед и към далечни светове. Затова и не престават да се натрупат премиите от редица влиятелни интернационалните олимпиади и надпревари “, обърна се президентът към учениците и преподавателите в 18-о приблизително учебно заведение „ Уилям Гладстон “. Държавният глава открои впечатляващите 113-годишни обичаи на учебното заведение, което е дало на обществото ни голям брой бележити учени, белетристи и актьори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР