Българското следствие образува дело за нанесени щети за 88 милиона

...
Българското следствие образува дело за нанесени щети за 88 милиона
Коментари Харесай

Пламен Данаилов за повдигнатото обвинение срещу Александър Николов: Няма от какво да се притеснявам

Българското разследване образува дело за нанесени вреди за 88 милиона лв. против някогашният министър на енергетиката от държавното управление на Кирил Петков - Александър Николов, който беше от квотата на " ИТН ". Заедно с него за закононарушения по работа се проверяват и един от неговите заместници, както и някогашният шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов.

Според обвиняването в интервала директно след прекъсването на газовите доставки от Русия двамата не са създали нужното за обезпечаване на различни количества газ. Двамата отхвърлят тези обвинявания, а сегашният длъжностен министър на енергетиката Росен Христов твърди, че е дал на проверяващите голям брой документи, само че няма да разяснява следствието. 

Бившият заместник-министър Пламен Данаилов, който също беше излъчен от " ИТН ", сподели в студиото на " Говори в този момент " по Българска национална телевизия, че няма от какво да се тормози от своята активност в Министерството на енергетиката. Имахме ясно разграничаване по ресори кой защо дава отговор, посочи той. " Булгаргаз е работил в изискванията на оперативна автономия както е в Закона за обществените предприятия и директни указания в тази връзка от министерството не са получавани. Какви дейности са подхванали от " Булгаргаз ", с цел да обезпечат газ, е въпрос на следствените органи да открият дали са спазени всички процедури и дали е реализирана най-хубавата цена ", сподели Данаилов.

Според него оперативната автономия на сдружението е била непокътната. Като публичен снабдител " Бургаргаз " има задължението да обезпечи природен газ и за хората, и за топлофикациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР