Българското предложение за номинация за Оскар за международен филм -

...
Българското предложение за номинация за Оскар за международен филм -
Коментари Харесай

Попариха българския филм за Оскар. Вижте защо


Българското предложение за номинация за Оскар за интернационален филм - " Майка " на Зорница София - отпада от конкуренцията по решение на Американската киноакадемия. За това заяви самата режисьорка в обществените мрежи.

Причината е в нарушаване на регламента - филмът има близо 3 минути британска тирада повече от допустимите 50% за " интернационален филм ". Изборът на самото българското заглавие беше придружено със скандал.
-->
В поста си и Зорница София написа, че на никое място на уеб страницата на Академията не се изяснява по какъв начин тъкмо се мери непознатата тирада и след питане на екипа на кино лентата е било обяснено, че това става с " времетраене " - по този начин двама души от продукцията с по два хронометъра измерили речта - с почти еднакъв резултат. Филмът " Майка " беше определен за българска номинация при започване на този месец от специфична комисия, чийто ръководител тази година беше българската актриса, пробила в Холивуд - Мария Бакалова. И това не мина без скандал - месец по-рано режисьорът Виктор Божинов изтегли кино лентата си " Бягство " от конкуренцията, като разгласи, че надпреварата е с предупреден победител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР