Българското правителство се е заело да “изчисти” имиджа на страната

...
Българското правителство се е заело да “изчисти” имиджа на страната
Коментари Харесай

България – Силициева долина на ЕС?

Българското държавно управление се е заело да “изчисти” имиджа на страната ни, представяна постоянно като “най-бедната и корумпирана” в Европейски Съюз. Мерките включват стратегии за подкрепяне на бизнеса, привличане на вложения, основаване на удобна икономическа и капиталова среда.

Българската стопанска система има уравновесен растеж, и в последните години го резервираме. Но във връзка с приходите към момента имаме доста да догонваме, сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в изявление за „ Радио България “.

По неофициални данни за последните 30 години близо 3 милиона български жители са напуснали страната. Икономическата миграция взе застрашителни размери изключително след 2007 година, когато България стана пълновръстен член на Европейски Съюз. Сега държавното управление разисква ограничения за привличане на българските жители назад в страната. Както Радио България към този момент писа, страната е подготвена още от началото на идната година да финансира с до 1200 лв. на месец за една година сънародници, които се завърнат да работят в родината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР