Българското правителство не възнамерява да води разговори за нов краткосрочен,

...
Българското правителство не възнамерява да води разговори за нов краткосрочен,
Коментари Харесай

Вицепремиер съобщи важна новина за преговорите с Газпром

Българското държавно управление не има намерение да води диалози за нов кратковременен, средносрочен или дълготраен контракт с „ Газпром Експорт “, а само диалози за приемане на количества по съществуващия контракт. Това сподели служебният вицепремиер по икономическите политики Христо Алексиев по врема на видеоразговор с генералния шеф на дирекция „ Енергетика “ в Европейска комисия Дите Юл Йоргенсен и с министъра на енергетиката Росен Христов.

„ Считаме, че такова деяние не трябва да се подхваща от служебно държавно управление. Само постоянен кабинет и парламент могат да вземат решение за вдишване на подобен нов, предстоящ ангажимент “, счита Алексиев.

Йоргенсен е декларирал, че Европейската комисия (ЕК) ще поддържа България в договарянията с снабдители на природен газ.

От Брюксел потвърдиха нуждата от продължение на засиленото районно съдействие с районната работа група в границите на Енергийната платформа на Европейския съюз (ЕС), която цели диверсификация на енергоносителите.

" Това се отнася и до терминалите за полутечен природен газ, преминаващи през Гърция и Турция ",  посочват от пресслужбата на държавното управление. " Двете страни се договориха да подхващат взаимни дейности с интернационалните сътрудници с оглед подкрепяне диверсификацията на доставките за България ", прецизират още от Министерски съвет (МС).

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР