Българското правителство мобилизира значителни ресурси, за да подкрепи Гърция, която

...
Българското правителство мобилизира значителни ресурси, за да подкрепи Гърция, която
Коментари Харесай

Подаваме ръка! Българското правителство изпраща пожарникари в помощ на Атина, 20 пожарни заминаха

Българското държавно управление активизира обилни запаси, с цел да поддържа Гърция, която сега се бори с опустошителните пожари, обхванали столицата и близките региони. Близо седмица насам Атина е в плен на огнената буря, която не стопира да провокира безпорядък и опустошения.
Солидарни със своите съседи, българските управляващи са решили да изпратят екип от пожарникари и над 20 пожарни коли, които да оказват помощ на гръцките служби в битката против огнените пламъци.
До тази информация Meteo Balkans доближи с помощта на своите метео кореспонденти, които споделиха, че са се разминали с ескорт от най-малко 20 пожарни коли на автомагистрала „ Струма “. Все още чакаме удостоверение на информацията от държавната пресслужба.
България не е единствената страна, която поддържа Гърция в тези сложни времена. Други европейски страни също са оповестили, че ще изпратят помощ и поддръжка, в това число и посредством Европейския механизъм за гражданска отбрана.
Тежката обстановка в Гърция насочва вниманието към битката с климатичните промени и нуждата от старания на интернационално равнище за попречване на сходни естествени бедствия в бъдеще. Пожарите в Гърция са единствено един от многото произшествия в цяла Европа през това лято, които акцентират силата и разрушителното въздействие на рисковите климатични условия.
България, дружно с останалите европейски народи, продължава да поддържа Гърция в битката против тези пожари. Солидарността и единството в района са от жизненоважно значение в тези сложни времена. Призоваваме всички страни да продължат да поддържат напъните за битка с този унищожителен пожар и да работят дружно за реализиране на стабилно бъдеще.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР