Българското посолство в Рим отмени традиционно провеждания прием по случай

...
Българското посолство в Рим отмени традиционно провеждания прием по случай
Коментари Харесай

Българското посолство в Рим с извънредни мерки заради коронавируса

Българското посолство в Рим анулира обичайно провеждания банкет по случай Националния празник на България 3 март поради разпространяването на новия ковид COVID-19 в Италия.

В формалното известие към българските жители, получили покана да вземат участие в приема в нашето посолство в Рим, се споделя:

”Предвид създалата се обстановка с разпространяването на ковид и поради ограниченията, които се вземат на територията на Италия, Ви уведомяваме, че плануваният за 3-ти март банкет в Посолството на България, във връзка на Националния празник, се отлага”.

Междувременно стана ясно, че още осем души са умряли от ковид COVID-19 в Италия през днешния ден, с което общият брой на жертвите става 29, заяви службата за гражданска отбрана, представена от международните организации.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден и проф. доктор Венцислав Мутафчийски, който е шеф на ВМА и началник на Националния действен щаб в България, заприказва за протичащото се в Италия поради ковид. Едновременно с това той разкри дали има регистрирани случаи на COVID-19 в България .

През последните 24 часа броят на далите позитивна проба за заболяването в Италия е скочил с към 240, показва Ройтерс, като цитира данните.

Ръководителят на службата уточни, че общият брой на доказаните случаи е достигнал 1128. Този брой включва към 50 души, които са се излекували и 29 смъртни случая.

Правителството на Италия реши, че от идната седмица образованието в страната ще се върне в естествения си темп на работа, като се изключи северните области Ломбардия, Венето и Емилия-Романя, където детски градини, учебни заведения и университети ще са във почивка до 8-и март.

Препоръката на държавното управление на Съединените щати американците да премислят проектите си за пътешестване до Италия поради разпространяването на новия ковид е "последният удар " за туристическия бранш на европейската страна, сподели президентът на италианската Федерация на хотелиерите Бернабо Бока.

Предупреждението от страна на Вашингтон е от трета степен за цяла Италия. Други страни издадоха предизвестия единствено за избрани региони в Северна Италия, където са регистрирани най-вече случаи на ковид.

Всяка година Италия се посещава от над 5 милиона и 600 хиляди американци - най-голямата национална група след германците. По данни на хотелиерската федерация те оставят към 5 милиарда евро годишно в Италия.

Щетите в стопански проект, свързани с разпространяването на ковид са явни даже за футбола, който също има сериозен дял в брутния вътрешен артикул. Предвид упования отлив в туризма, промишлеността, търговията, модата и други браншове се допуска, че загубите от епидемията за Италия могат да доближат над 25 милиарда евро.

Във връзка с това държавното управление одобри декрет със незабавни стопански ограничения. Например за дребните и междинни предприятия в алената зона са отпуснати 50 милиона евро, хотелите в цяла Италия няма да заплащат налози до края на месец март, а фонд от 350 милиона евро е предопределен за експортните компании.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР