Българското посолство в Лондон отбеляза приключването на българското председателство на

...
Българското посолство в Лондон отбеляза приключването на българското председателство на
Коментари Харесай

Българското посолство в Лондон отбеляза приключването на българското председателство на Съвета на ЕС



 Снимка Българското посолство в Лондон означи приключването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз с концерт класическа музика в църквата „ Сейнт Мери Абътс “. Посланик Константин Димитров дефинира българското председателство като доста сполучливо.

В изпълнената с гости черква „ Сейнт Мери Абътс “ в лондонския квартал Кенсингтън, ученици на международно известното музикално учебно заведение „ Уитгифт “, измежду които има доста български гении, изнесоха богат концерт, отдаден на приключването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Преди началото на концерта запитах българския дипломат във Англия Константин Димитров каква е неговата оценка, като посланик, на българското председателство.

„ Българското председателство е фактически много сполучливо. Това не е факсимиле, това е обективната оценка на доста взискателни наблюдаващи както във по този начин и отвън Европейски Съюз. Резултатите на централно равнище са доста ясни във връзка с тематики като ръководство на миграционния развой, вероятността за европейска интеграция на Западните Балкани, цифровия дневен ред на Европейски Съюз, въпроса за подвижността на транспортните компании и служащи ", съобщи българският дипломат в Лондон.

Какво беше, съгласно вас, най-голямото предизвикателство пред председателството?

„ Предварителната подготовка от чисто учредителен темперамент. Оказахме се на равнище както в столицата, по този начин и в чужбина. На фона на релативно лимитираните бюджети, с които една страна като България разполага, ние направихме оптималното да се представим откъм най-хубавата ни светлина “, означи Константин Димитров.

В богатата стратегия имаше творби  на Панчо Владигеров, Моцарт, Шопен и доста други композитори. Българите Мариан Божидаров, кларнет, и Дилян Тодоров, пиано, бяха измежду изпълнителите, събрали бурни аплодисменти. Музикалният шеф на учебното заведение Розанна Уитфийлд благодари на българското посолство, предоставило опция за изява на тези в действителност надарени деца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР