Българското общество високо цени хората, посветили се на развитието ни

...
Българското общество високо цени хората, посветили се на развитието ни
Коментари Харесай

Румен Радев връчи Почетния знак на президента на изявени дейци на културата, образованието и науката

Българското общество високо цени хората, посветили се на развиването ни като съвременна страна с богата нематериалност и обичаи и церемонията по почитане с Почетния знак на президента е израз на тази благодарност.

Това съобщи президентът по време на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, на която с Почетния знак на президента бяха удостоени изявени дейци на културата, образованието и науката. 

Отличието бе връчено на Боряна Кадмонова, дълготраен изпълнителен шеф на Фондация „ Еврика “, за нейния важен принос към българската просвета, техника и предприемачество, на президента на Колежа по туризъм – Благоевград проф. Васил Жечев, за неговия важен принос за развиването на висшето обучение, спорта и туризма, на изявения хореограф доцент Георги Хинов за неговия важен принос в региона на българското фолклорно танцово изкуство, на диригента на Академичен хор „ Ангел Манолов “ към Национален студентски дом Маестра Дарена Попова, за нейния важен принос в развиването на българското хорово пеене, на странджанската национална певица Златка Ставрева, за нейния важен принос за развиването на българското фолклорно певческо изкуство и на проф. д.ик.н. Стоян Денчев, учител и академик, за неговия важен принос за развиването и модернизацията на висшето обучение и във връзка неговата 70-годишнина.

Държавният глава уточни, че уважаваните лауреати, препоръчани за отличие от многочислени и авторитетни инициативни комитети, способстват за напредъка и прославата на страната ни надалеч оттатък нейните лимити. „ Вярвам, че Вашето отговорно отношение към просперитета на обществото ни, към развиването на знаещи, можещи, здрави и духовно богати младежи освен ви свързва и сплотява, само че е и цел и насочно начало на вашите многочислени почитатели “, съобщи още президентът. 



От името на отличените националната певица Златка Ставрева открои българското фолклорно изкуство като неповторимо в музикалния свят и един от знаците на страната ни. „ Ще продължим да работим безрезервно за триумфите на образованието, културата, българските фолклорни обичаи, които ни водят до корените ни надалеч във вековете “, уточни още Ставрева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР