Българското национално радио започва активно да представя настоящите ни оперни

...
Българското национално радио започва активно да представя настоящите ни оперни
Коментари Харесай

Оперната звезда Кирил Манолов с концерт Tutto Verdi в зала България

Българското национално радио стартира интензивно да показва актуалните ни оперни звезди, като издава дискове с техни осъществявания. Първият е на световноизвестният ни баритон Кирил Манолов. Тази събота той ще го показа публично с концерта " Tutto Verdi " в зала " България ". Изисканата изненада за публиката ще е присъединяване на превъзходната Красимира Стоянова.

След дългогодишна звездна кариера е пристигнало време баритонът Кирил Манолов да запише първия си диск и по този начин да остави гласа си във вечността. Когато предлагането идва при него, диригентът Павел Балев е индивидът, който предлага какъв да бъде образа на този диск.

Кирил Манолов: " Маестрото сподели: Помисли си за какво да не създадем единствено Верди, това е композиторът, който те е извел на сцената на огромната сцена по света и най-вече съм пял Верди. Специално в тези записи огромният ми плюс за тях беше, че имах против себе си маестро Павел Балев, с който работя на една периодичност. "

Кирил Манолов е тъничък ценител на пеенето на Верди - има в репертоара си 17 негови функции. За диска обаче е научил особено две арии, които до момента не е изпълнявал на сцената - на Ецио от Атила и фамозното Кредо на Яго от Отело:

" Имайте поради, че ние този диск сме го записвали две сесии по една седмица, тъй че те не се пеят на един път, само че за сметка на това се пеят по доста пъти. Уморително нещо е. "

Изключителен жест на любов прави към Кирил Манолов примата Красимира Стоянова. На представянето на диска двамата ще изпълнят извънредно сложния дует от Луиза Милер.

Красимира Стоянова: " Творческата дружба е нещо доста особено. Защото тези взаимоотношения стоят на едно несъмнено духовно равнище. Не е просто ние сме си приятелчета, тъй като си работим дружно. Няма този лекомислен детайл тука. Тука става въпрос за нещо доста особено за едно духовно равнище. "

Съвсем скоро БНР ще показа и събирателен диск на наши оперни артисти, който ще бъде популяризиран на събития на външното ни министерство като едно от доказателствата за високия имидж на българската музикална просвета по света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР