Българското Министерството на външните работи съобщи, че е поканило утре

...
Българското Министерството на външните работи съобщи, че е поканило утре
Коментари Харесай

Външно вика руския посланик Митрофанова

Българското Министерството на външните работи заяви, че е поканило на следващия ден на среща посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. В известието не се показва причина за срещата, само че се отбелязва, че след нея ще бъде дадена информация за извършения диалог.

По-рано през днешния ден прокуратура заяви, че подозира офицери на Главното разследващо ръководство на Русия за осъществяването на четири гърмежа от последните 10 години във военни хранилища у нас, благосъстоятелност на Емилиян Гебрев.

Вчера пък посолството на Русия в Македония разгласява в Туитър абсурден пост, който гласеше: " Преди 80 години, на 18 април 1941 година, България, тогава съдружник на фашистка Германия, атакува Македония. Два месеца по-късно нацистите нахлуха в Съюз на съветските социалистически републики. Вечна популярност на руснаците, македонците и други смели бойци, воювали против нацистката чума! ", гласи антибългарската обява, завършваща с хаштаг #СмртНаФашизмот.

Българският евродепутат Андрей Ковачев незабавно отвърна на нападките против страната ни, които дефинира като " следващ опит за изостряне на напрежението сред Скопие и София ".

" Още един образец за " извънредно доброжелателна и отговаряща на историческите обстоятелства " политика на Кремъл на Балканите. Разделяй и владей! ", написа той в профила си във Facebook.

Под туита на съветското посолство в Северна Македония имаше голям брой мнения, някои от които приканват външния министър в оставка Екатерина Захариева да вземе отношение.

Днес Митрофанова е в Стара Загора, където се срещна с кмета Живко Тодород и посети Тракийския университет
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР