Българско-турски бизнес форум започна днес в Истанбул с участието на

...
Българско-турски бизнес форум започна днес в Истанбул с участието на
Коментари Харесай

Караниколов откри българо-турски бизнес форум в Истанбул

Българско-турски бизнес конгрес стартира през днешния ден в Истанбул с присъединяване на към 100 компании от България и също толкоз от турската страна. Конференцията откриха министърът на стопанската система на България Емил Караниколов и неговият сътрудник от Турция Нихат Зейбекджи, предава Българска телеграфна агенция.

Форумът се организира под егидата на Съвета за външнотърговски връзки на Турция /ДЕИК/ взаимно с Българската търговско-промишлена палата, Агенцията за вложенията, Агенцията за развиване на дребните и междинните предприятия, българо-турския бизнес съвет. Събитието се организира в Истанбул за пръв път след близо десетгодишно спиране и се смята за стъпка в възобновяване и активизиране на самодейностите в сходен формат за развиване и задълбочаване на икономическите и комерсиалните връзки сред двете страни. По тази причина има огромен интерес към него от деловите среди, специалистите и политиците.

Това е вторият конгрес, който се провежда в границите на българското европредседателство. Първият бе в София на 27 февруари и на него бе решено провеждането на сегашния истанбулски конгрес. Работата на форума в Истанбул ще премине под формата на панели. В тях участниците ще дискутират тематики, свързани с бизнес и капиталовия климат в България, взаимни планове, излизане на трети пазари, културни сходства сред Турция и България и други В рамките на форума ще се проведат и двустранни срещи сред участниците - предприемачи и компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР