Българско нашествие по плажовете на съседна Гърция. Традиционно в разгара

...
Българско нашествие по плажовете на съседна Гърция. Традиционно в разгара
Коментари Харесай

Ценна информация: Колко ще ни струва морето в Гърция

Българско настъпление по плажовете на прилежаща Гърция. Традиционно в разгара на лятото стотици хиляди българи поемат на юг. Цените там съществено конкурират тези по българското Черноморие.

Това е едно от местата, където българската тирада може да се чуе на всички места. 90% от туристите са нашенци. Има и причина за този интерес. Плажът е необикновен, морето е бистро. А ето и какъв брой коства това наслаждение.

Само на 5 часа път от София попадаме в същински оазис на спокойствието. Силвия и фамилията й също са намерили този изящен парадайс. Със брачна половинка си са избрали настаняване в къща за една седмица, оповестява Нова телевизия.

По-евтин вид е да се откри стая. Цената може да бъде сред 30 и 50 евро на вечер. Колкото до храната, разликата с България е минимална.

За шезлог и чадър не се заплаща, защото ги получаваш сега, в който си вземеш нещо от бара. Същото предписание важи и в този къмпинг наоколо. За настаняване тук оферират мобилна къща от 60 евро в по-слабия сезон до 100 евро в най-натовареното време.

По-скъп вид са вилите, една вечер в които коства от 100 до 140 евро на вечер с включена закуска.

В този дребен български град от къщи и каравани има всевъзможни способи да си прекараш незабравимо. Хит са курсовете по гмуркане, за които изискванията в Егейско море са отлични. Видимостта под водата доближава 15-20 метра. Или с други думи под вълните се разкрива баснословен воден свят.

Според националната статистика от май до септември предходната година съвсем 690 хиляди българи са пътували в Гърция.

Сезонът в Гърция продължава по-дълго. И несъмнено, откакто завърши дейния сезон, стартират и обичайните отстъпки в цените, които могат да стигнат до 20-30%.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР