Българският вицешампион и финалист за Купа България през миналия сезон

...
Българският вицешампион и финалист за Купа България през миналия сезон
Коментари Харесай

Български отбор с победа над Лестър

Българският вицешампион и финалист за Купа България през предишния сезон ЛП Суперспорт реализира влиятелна победа с 1:0 над Лестър Сити в мач от шампионата по женски футбол „ Vambos “, който се организира в София. Английският отбор е финалист на FA Women’s Premier League Cup за тази година, постигнал връх през 2016-а, когато печели промоция за завръщане в Women's Premier League Northern Division с 22 победи от 22 мача беше на аудиенция у нас. ЛП Суперспорт пък е първият тим, притежател на точка за България от групова фаза на Шампионска лига.

" Датата 27.05.2018 година още веднъж ще остане паметна в нашата история с успеха, която постигнахме над гостуващия ни британски отбор. Нашите девойки направиха нещо, което малко на брой биха сметнали за допустимо, изнасяйки една от най-хубавите си продукции в своята история. С доста финес, лекост и мъдрост, пречупихме коравия и борбен тим на гостенките от Лестър, за наслада на подкрепящите ни бурно от трибуните - почитатели, родители и другари на клуба, прибавяйки нова златна страница в историята ни. Имаше красиви комбинации, пробиви, офанзиви, на които биха завидели даже професионалните ни клубове при мъжете и на фона на не чак толкоз честите победи на български над британски клубове ", споделиха от ЛП Суперспорт.

" След многото класни офанзиви, положения и обстановки, основани пред противниковата врата, в 25-ата минута един от чудесните пробиви на Биляна Пенчева по левия фланг беше последван от ювелирно подаване към капитанката Полина Георгиева, която с доста опитност овладя топката и освообождавайки се от опеката на съпернички, нанесе разстрелващ удар, заслужен за най-хубавите европейски мостри. Тя от 25 метра простреля вратата на гостенките от Англия за 1:0.

През втората част с доста мъдрост и рутина възпитаничките на Десислава Грахльова и Лъчезар Паланков удържаха бурния напън на футболистките на Лестър и макар основаните още преференциални обстановки за отбелязване на втори гол, извоювахме по този начин скъпоценната и влиятелна победа. Своят принос дадоха и влезлите на промяна футболистки от девическите обединения на ЛП Суперспорт, които също записаха в историята си влиятелна евро победа над британския отбор.

На последвалото благо празненство от уредниците, ни бяха връчени възпоменателни златни медали и купа. Последваха общи фотоси, обятия и положителни другарски самопризнания от гостите, а нашият клуб се регистрира с клубни знамена, шалове и други награди за треньорския щаб на гостенките, които останаха очаровани от благия жест. Гордостта ни от престижа, който донесохме за българския женски футбол е безусловно заслужена и се надяваме да бъде оценен по достолепие. Това е пътят, по който мислим, че всички обичащи футбола в България и освен женското направление би трябвало да следват. Гордеем се с нашите девойки, клубът благодари на всички, които взеха присъединяване в този прекрасен фуболен български празник ", прибавиха от ЛП Суперспорт, който този сезон е облечен с екипи на италианския състезателен бранд ZEUS, закупени от онлайн магазин www.sportrespect.com.

Въпреки загубата от бойкия отбор на Грахльова и Паланков, Лестър Сити завоюва шампионата в София. Триумфът на англичанките пристигна след победа с 4:0 над македонския първенец ЖФК Истатов.

Стартовият състав на ЛП Суперспорт от успеха над Лестър Сити: Мария Богданова, Вивиан Данчева, Жасмина Атанасова, Красимира Велева, Ивет Василева, Изабела Петрова, Виктория Михайлова, Полина Георгиева (к), Вероника Гоцева, Биляна Пенчева, Албена Тончева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР