Българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов обвини днес

...
Българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов обвини днес
Коментари Харесай

Каракачанов обвини Гърция, че не е добър съсед

Българският вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов упрекна през днешния ден Гърция в липса на добросъседство. Поводът е желанието на съседите ни да изградят бежански лагер край общата ни граница. Преди два дни гръцкият министър на миграцията и убежището Нотис Митаракис съобщи, че се плануват два краткотрайни центъра за мигранти - един край Серес, на 45 км от границата с България, и още един в Атика. " Настаняването на незаконни мигранти наоколо до границата ни от гръцка страна е причина за в допълнение утайване на напрежение. Това не е добросъседско и е нeразумно! ", реагира обаче Каракачанов в обществените мрежи.

Ето останалата част от изказването му: Българската войска е в подготвеност и подсигурявам, че нова вълна мигранти към страната няма да позволи. Все отново дано сътрудниците от Гърция да се замислят съпричастни в какво деяние по-точно стават. Ердоган и неговите провокации по отношение на Европа са едно. Съвсем друго е потреблението на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия небосвод на Балканите. Не е хуманно. Погледнете го и от тази позиция. Всички видяхме и репортажите, публикувани от интернационалните организации, по какъв начин турски граничари возят и карат принудително мигранти да минават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на непознати спорове и ползи. Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е към този момент преднамерен. Това ще докара до напрежение в другояче добросъседските ни връзки. Кому е нужно това? България има ясна позиция през цялото време на рецесията. Вътрешна македонска революционна организация е с безапелационна такава още от генезиса на казуса. България няма да заплаща непознати сметки! ".

Междувременно рано сутринта гръцките управляващи оповестиха, че са попречили на 1646 души да влязат в страната сред неделя сутринта и тази заран, предава БГНЕС. Двама мъже - един египтянин и един мароканец, са задържани.

Десетки хиляди мигранти се пробват да преминат в Гърция, откакто Турция съобщи на 28 февруари, че към този момент няма да се пробва да ги задържи на своя територия - съгласно разпоредбите на съглашението от 2016 година сред Анкара и Европейския съюз. В неделя турският президент Реджеп Ердоган прикани Гърция да " отвори вратите си " за бежанците.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР