Българският ветеринарен съюз организира образователна кампания на тема: Превенция и

...
Българският ветеринарен съюз организира образователна кампания на тема: Превенция и
Коментари Харесай

На първо място сме в Европа по операции от кучешка тения

Българският ветеринарен съюз провежда просветителна акция на тематика: " Превенция и профилактика на ехинококозата " . Инициативата включва гратис обезпаразитяване на кучета.

Целта е да се разпространява предварителната защита против заболяването и да се увеличи информираността на обществото за ограниченията в битката против нея.

От Българския ветеринарен съюз показват, че казусът с кучешката тения (Ехинококозата) е доста огромен. По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания през последното десетилетие България е преди всичко от европейските страни по брой оперирани хора от кучешка тения, породена от нейната ларва.
 Бум на кучешка тения в Кърджали
Бум на кучешка тения в Кърджали

Отчетени са двойно повече случаи по отношение на 2017 година

Образователната акция ще се организира в събота, 12 октомври, в пет столични парка (Южен парк, Северен парк, Борисова градина, Парк " Гео Милев " и Парк Дружба - езерото). На нея ще се даде информация по отношение на нуждата и честотата, с която би трябвало да се прави обезпаразитяване, както и какви рискове крият вътрешните паразити за индивида.

Обезпаразитяването против вътрешни паразити е наложително за всички домашни кучета. Извършването му най-малко един път месечно подсигурява спиране на виталния цикъл на паразита без последици от замърсяване на външната среда, показват от Българския ветеринарен съюз и припомнят, че това би трябвало да става под контрола на ветеринарен доктор.
 Втори в света сме по кучешка тения
Втори в света сме по кучешка тения

България стартира да наподобява на гетата в Индия, стана ясно на пресконфренция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР