Българският туристически съюз, съвместно с Института за анализи и оценки

...
Българският туристически съюз, съвместно с Института за анализи и оценки
Коментари Харесай

Необходима е единна система с общи правила за туризма, категорични са от бранша

Българският туристически съюз, взаимно с Института за разбори и оценки в туризма, създаде система за непорочност и сигурност, която резервира както живота и здравето на туристите и личния състав по хотели и хижи, само че по този начин и на доставчиците. Това съответствува с концепцията, че е належащо да има единна система с общи правила за бранша, изясни в ефира на ръководителят на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

" Банско е отличен курорт и той ще има туризъм, веселя се, че той се готви за един мощен сезон в изискванията на рецесия. Разбира се, че главно ще разчитаме на българи, само че може да се надяваме и на български туристи. Факт е, че лятото имахме един дори ненадейно сполучлив турстически сезон - паркингите бяха цялостни, нямаше места, дребните фамилни хотели и къщите за посетители - също ", добави Драганов.

От Националния ръб по туризъм също упорстват за общи ограничения против разпространяването на COVID-19 в зимните курорти. Предложението е ограниченията да се разработят от страната, общините, курортите и здравните управляващи и да се ползват по едно и също време на всички места. Ако е належащо, най-хубавите международни практики за сигурност на туристите би трябвало да се приложат и в зимните комплекси в страната.

В Банско стартира подготовката за зимния сезон, като от курорта са безапелационни, че обстановката там не трябва да се отъждествява с тази в региона.

" Ние изрично споделяме мнението на Националния ръб по туризъм за единни ограничения. Очакваме да се създаде единна система на равнище министерство на опазването на здравето и общини. Споделяме и визията за единна рекламна тактика ", заяви пред кметът на Банско Иван Кадев.

По думите му, след съвещание на спешния щаб през вчерашния ден е взето единомислещо решение. " От през днешния ден пущам заповед до всички туристически и търговски обекти с ограниченията, които предвиждаме. Те не са по-различни от написаното в заповедта на министъра на опазването на здравето, само че сътворяваме група, която взаимно с полицейските структури, РЗИ и общината, ще следи строго за съблюдаване на условията и ще се постановат наказания ", добави Кадев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР