Българският топскиор Алберт Попов намери място във II манш на

...
Българският топскиор Алберт Попов намери място във II манш на
Коментари Харесай

Алберт Попов се класира напред след куриоз в I манш

Българският топскиор Алберт Попов откри място във II манш на четвърто следващо съревнование за Световната купа в алпийските дисциплини, в което взе участие този сезон. 23-годишният софиянец се класира в Топ 30 на слалома в Шамони (Фр) след куриозно развиване на надпреварата в I манш.

Попов раздели 24-то място в класирането с трима италианци, дали безусловно равно време с нашия. Алберт се спусна със стартов №27 и финишира за 52,75 сек., на 2,05 сек. от водача Марко Шварц (Ав). В този миг българинът се изравни с Манфред Мьолг, който беше минал 19-и по трасето.

Парадоксалното е, че идващите двама на старт - №28 Стефано Грос и №29 Симон Маурбергер, стопираха хронометъра навръх 52,75 и по този начин четирима скиори поделиха една и съща позиция в подреждането. Любопитното е, че и четиримата употребяват друг модел ски - " Хед " (Попов), " Фишер " (Мьолг), " Фьолкл " (Грос) и " Атомик " (Маурбергер).

Втори и трети зад Шварц се подредиха Рамон Ценхойзерн (Швейц) и Клеман Ноел (Фр) с минимално закъснение от надлежно 2 и 3 стотни. Топ 5 допълниха Себастиан Фос-Солевог (Нор, +0,42 сек.) и Михаел Мат (Ав, +0,67 сек.).

Във II манш от 13:30 ч. българско време Алберт ще се бори за точки в четвърти следващ слалом, откакто приключи 16-и и 15-и във Флахау (Ав) на 16-17 януари и 6-и в Шладминг (Ав) на 26 януари. Състезанието ще бъде излъчено онлайн по " Евроспорт 1 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР