Българският тенисист Григор Димитров разкри, че е прекарал тежко коронавируса

...
Българският тенисист Григор Димитров разкри, че е прекарал тежко коронавируса
Коментари Харесай

Григор Димитров: Коронавирусът ме удари тежко

Българският тенисист Григор Димитров разкри, че е прекарал тежко ковид и това се отразява на спортната му форма сега.

Първата ракета на България към този момент се завърна на корта и записа две загуби в демонстративни мачове против Ришар Гаске и Фелисиано Лопес във Франция, след което в изявление за уеб страницата Tennis Majors разказа за битката си с COVID-19 и следствията от него.

" Очевидно към момента не съм подготвен да се състезавам на най-високо равнище. Движението ми се усъвършенства последователно, както и другите детайли, само че към момента не ми е елементарно да се възстановя. Вирусът ме удари тежко и бях у дома към месец. Не можех да вдишвам добре, не се усещах добре. Бях изтощен. Загубих обонянието и усета си. Всички вероятни признаци, тъй че не беше занимателно. Може да се каже, че имам шанс още веднъж да съм на корта. Има дни, в които се усещам изцяло добре и по-късно внезапно тотално се изтощавам и би трябвало да поспя ", описа Димитров за Tennis Majors.

Българинът разкри, че интервалът на карантина е бил сложен и от ментална позиция.

" Разбира се, че е тежко, бях самичък в продължение на 20 дни по 24 часа. Много неща ти минават през главата. Няма значение какъв брой душевен резистентен си и дали си състезател, неизбежно е в главата ти да влязат неприятни мисли, тъй че би трябвало да се боря и с това ", добави Григор, който възнамерява да взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати в края на август. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР