Българският тенисист Григор Димитров преустанови участието си на втория Мастърс

...
Българският тенисист Григор Димитров преустанови участието си на втория Мастърс
Коментари Харесай

Хаотичен Григор си тръгна от Мадрид след загуба от квалификант

Българският тенисист Григор Димитров прекрати присъединяване си на втория Мастърс през годината – този в Мадрид, след загуба в два сета от американския квалификант Тейлър Фриц. Гришо падна след два изгубени тайбрека – 6:7(8), 6:7(4) и по този метод не съумя да проработи точки, които да го изкачат в допълнение в ранглистата. Предходният сезон преклони глава в испанската столица в първи кръг против Милош Раонич.

Победата праща Тейлър Фриц напред в конкуренцията, като в идващия кръг американецът ще мери сили със международния №1 Новак Джокович. Все отново Григор би трябвало да съжалява за пропуснатата опция, откакто изигра относително стабилен дуел, само че със слаби отигравания във значимите моменти от дуела позволи проваляне в първата си среща с американеца.

В първия тайбрек от мача Григор стигна до три мини-пробива, които за негово страдание бяха обезвредени от 21-годишния американец, след което той надви с мощния си сервис над волята при българина. Вторият сет започва кошмарно за Григор, който позволи ранен пробив, само че въпреки всичко съумя да го върне в средата на сета, а в следствие прати частта във втори тайбрек. Там нещата обаче не бяха изобщо изравнени, като първото подаване на Фриц работеше безотказно, а българският №1 нямаше никакъв отговор.

GONG.BG следи всичко, което се случва на кортовете в Мадрид по време на срещата сред Димитров и Фриц.

--------------------------------------

МАЧЪТ НА ЖИВО:

Втори сет:

Тайбрек: Фриц стигна до мини-пробив в тайбрека на втория сет, откакто пусна своята първа къса точка в мача. Видимо Григор се разгневи и със сервис в тялото направи резултата 1:2 за американеца. Американецът продължи с фамозните си начални удари, които тормозят безспирно нашия тенисист. Григор игра къса топка, която бе посрещната от Фриц, само че бекхендът му бе доста крив и мини-пробивът бе върнат – 2:3. Гришо реши да направи поредна къса топка, която обаче спря в мрежата и преимуществото още веднъж бе на страната на Фриц. Американецът съумя да завоюва и двата сервиса на Григор, като дръпна с 5:2. Все отново родният тенисист направи впечатляващо стоп-воле, като върна единия мини-пробив за 3:5. Форхенд в мрежата от Григор обаче направи по този начин, че Фриц имаше три мачбола, като два от тях са на сервиси на Гришо. При първия Димитров нямаше проблем, откакто разкара по корта съперника. С неточност от главната линия на бекхенд, Григор прати Фриц към идващия кръг.

6:6: Изключително наличие на Григор Димитров в 12-ия гейм, като българинът завоюва подаването си на нула. Движението на Фриц бе комплицирано, което донесе триумфа в гейма на българина.

5:6: Усети се раздразнителност в играта на Тейлър Фриц в хода на последвалия гейм, като българинът имаше преимущество, само че в последна сметка Фриц стигна до 40:30. Тогава се наложи той да сервира на втори сервис, а нашият тенисист върна съвършено подаването на главната линия, след което Фриц сбърка удар, надълбоко в корта за равенството – 40:40. Все отново с неизменност и убеденост Фриц съумя да си завоюва подаването.

5:5: В десетия гейм от сета Гришо съумя да притиска оптимално противника, който мъчно устояваше на мощните удари на Гришо в по-дългите разигравания. Все отново Фриц контрираше българина на ретур още след сервиса на Димитров, само че с неточност в мрежата от американеца, геймът отиде за Григор.

4:5 : Все отново Фриц показва добра душeвност в Мадрид, откакто квалификантът съумя да затвори гейма си на 0.

4:4: След върнатия пробив Григор Димитров заигра с впечатляващо самочувствие на корта, до момента в който Фриц не можеше да отговори на яростта, предадена от българина върху темпото на игра.

3:4 Пробив за Гришо! Фриц сподели съмнения в придвижването си по корта, а Гришо мигновено наказа това, стигайки до 0:30 при сервис на американеца. Грешка от форхенда от страна на Фриц даде на Григор две точки за пробив. Родният тенисист нямаше късмет при първия си пробив, само че Фриц позволи двойна неточност и пробивът беше върнат!

2:4: Гришо сподели въодушевление в играта си в последвали си сервис-гейм, подчинявайки съперника с два следващи прелестни завършека, като вторият пристигна с превъзходен слайс по диагонала. Все отново Фриц върна резултата на 30:30, само че Гришо стигна до затваряне на сета с следващи солидни сервиси, които не влизаха при започване на сета.

1:4: Петият гейм в частта, в която Фриц сервира за следващ за него път мина безпроблемно, като той повиши на 93% точността на вкаран собствен първи сервис.

1:3: В четвъртия гейм на втория сейт пристигна време Григор да завоюва своя сервис-гейм, като това стана, откакто остави Фриц на 30.

0:3 Увереността у Фриц пристигна могъщо, като сервисът му проработи безотказно, завоювайки без време третия гейм, с което затвърди пробива си против Григор Димитров.

0:2 Пробив за Фриц! Ужасяващо начало на втората част за Гришо. Той беше неуверен на свое подаване и това се отрази на представянето му в гейма. И разумно докара до точка за пробив пред американеца, от която той се възползва стремително и поведе с пробив за 2:0.

0:1 Фриц стартира сета със собствен сервис и макар че имаше избрани компликации в някои моменти, не разреши съмнения и взе подаването си, давайки две точки на българина. Това обаче не му попречи да затвърди възходящата линия на представянето си от тайбрека и да поведе и във втората част.

Първи сет: 6:7

Тайбрек: Григор започва добре тайбрека, пласирайки добър сервис, след което Фриц позволи неточност, с цел да може българинът да има мини-пробив. Последва поредна неточност от американеца, с която Гришо стигна до втори мини-пробив, или другояче казано 3:0. Фриц стартира да рискува, което му донесе триумф и върна първия мини-пробив, след което Гришо съобщи двете си подавания с двойна неточност – 3:3. Все отново Гришо не се провали след двойната неточност и продължи да води с един мини-пробив, само че при 3:5 съобщи и него, с цел да може Фриц да сервира два пъти, освен това сполучливо, зад а поведе с 6:5. Въпреки това Григор сподели здрави нерви и с композиция къса със спринт към мрежата направи резултата 6:6. Последва основен сервис от Гришо, като нашият поведе със 7:6 и стигна до първия си сетбол, а Фриц даваше начало на разиграването при втори сервис. С надълбоко подаване той изненада Григор, а форхендът му излетя навън – 7:7.

После пристигна първокласен сервис от Григор за 8:8, а при последвалото разиграване пристигна съмнения от Гришо и с мрежа/аут топката отиде на открито, с цел да може Фриц да има сетбол на негов сервис. Американецът сервира брилянтно и „ открадна” първия сет от Гришо – 7:6(8).

6:6 Геймът на американеца започва съвършено за Гришо, който след първите три подавания на дваж успяваше да пласира прелестен ретур, който постановяваше контрола от него в разиграването. При 15:30 шансът избави Фриц, като топката падна на милиметри зад главната линия и да се стигне до точка за пробив. В последна сметка Фриц съумя да затвори частта, пращайки сета в тайбрек.

6:5: 11-ият гейм започва с положително разиграване и следващата добра къса денем за Гришо, като Фриц опита да върне с удар сред краката, само че топката отлетя към горните редове на корта в Мадрид. Последваха серия от положителни начални удари на Григор, като резултатът стана 40:0, с цел да може българинът да прати сета най-малко в тайбрек.

5:5 Нашенецът сподели съвършен ретур при втория сервис на Фриц в десетия гейм, като частта бе равностойна, а разиграванията приключваха относително бързо. Все отново след 30:30 Фриц сподели успокоение във значимите моменти и решително затвори гейма.

5:4: Солиден отговор от Гришо след двата следващи извоювани гейма от страна на Фриц, като остави съперника на 0, с цел да поведе още веднъж в резултата.

4:4: Прекалено умерено и решително Тейлър Фриц взе подаването си, като Гришо не съумя да даде сериозен отпор при сервиса на противника.
След седмия гейм непредизвиканите неточности от страна на Григор Димитров са шест на брой.
Пробив! 4:3: Американският тенисист се ориентира много бързо в ситуацията и върна пробива на Григор, който мъчно отговаряше на мощта от форхендите на Фритц, които той отправяше основно от главната линия.

Пробив! 4:2: Присъствието на корта на Гришо в шестия гейм бе съществено, а бекхендът му работеше безотказно против Фритц, като с първата си опция за пробив българинът стигна до „ кражба” на сервиса на Фритц.

3:2 Григор Димитров записа безпроблемен пети гейм, с който още веднъж дръпна напред в резултата против Фритц.

2:2 С два следващи форхенда, които бяха неуловими за Гришо започва четвъртия гейм, а Фритц ловко контролираше сервиса си, с което затвори гейма.

2:1 За разлика от първия си сервис-гейм, то при втория му подобен Гришо се справяше прелестно при пласирането на началния си удар, което затрудни Тайлър Фритц, който мъчно отговаряше на експанзията от Гришо. Въпреки това Фритц се поотпусна и вкара мача в тъждество, само че в последна сметка родният тенисист си завоюва подаването.

1:1 Сервисът на Фритц проработи сносно през цялото време, като безпроблемно контролираше събитията на корта във втория гейм. Все отново при 40:0 Гришо съумя да отвърна мощен форхенд с бекхенда си по диагонала, намалявайки за 40:15. Все отново след стилно разиграване сред двамата, геймът отиде на сметката на американеца.

1:0: Първият гейм в мача бе сервиран от българина, като стартира точка за точка сред него и Фритц. Трудно влизаше първият сервис на Гришо и американецът стигна до точка за пробив рано-рано. Все отново Димитров изравни и с добър втори сервис стартира добре срещата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР