Българският спортен тотализатор става спонсор на Левски. По неофициална информация

...
Българският спортен тотализатор става спонсор на Левски. По неофициална информация
Коментари Харесай

Държавното тото ще спасява Левски

Българският състезателен тотализатор става спонсор на Левски. По неофициална информация държавното тото ще подписа контракт с футболния клуб за реклама на стойност 1.1 млн. лв. месечно. Информацията бе тиражирана, откакто по-рано в управлението на държавната компания влязоха някогашните футболисти на "сините " Христо Йовов и Гошо Гинчев.

Финансите на клуба пострадаха, откакто страната повдигна обвинявания на притежателя на "Левски " Васил Божков и ръководителите Георги Попов и Александър Тумпаров. В разгара на абсурда Божков съобщи, че защото страната ще закрие "Националната лотария " и "Лотария България ", той няма да устоя клуба.

Впоследствие от хазартната компания "Ефбет " оповестиха, че са предложили спонсорски контракт на "Левски " на стойност 8.5 милиона лв. годишно. Компанията съобщи в свое писмо, че е подготвена да дава тези пари, само че изискването е да има промяна на собствеността.

Засега не е ясно дали Васил Божков ще се откаже от собствеността си в "Левски ".

"Ефбет " е благосъстоятелност на семейство Найденови - някогашни бизнес сътрудници на Божков и съществени очевидци по обвиняванията против него. Братята Цветомир и Боян Найденови стоят зад сигнала до прокуратурата за укриване на такси от страна на хазартния бизнес на Васил Божков.

Към момента на хазартния необут са повдигнати 11 обвинявания, включително за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице и за подбуждане на закононарушение по работа. Освен това е разследван и за убийства и изнасилвания.

Както "Банкеръ " към този момент писа, предприемачът Васил Божков е освободен от центъра за задържане в Абу Даби и се намира в Дубай. Хазартният необут бил пуснат, откакто подал молба да остане на независимост, до момента в който тече процедурата по настояването за екстрадицията му.

Специализираният углавен съд удостовери в сряда рекордната гаранция от 1.5 милиона лева на члена на Надзорния съвет на ПФК "Левски " Александър Тумпаров, избрана му от прокуратурата преди две седмици.

Другият началник в "синия клуб " Георги Попов бе арестуван в Обединените арабски емирства дружно с Васил Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР