Българският сноубордист Радослав Янков бе доста разочарован след като даде

...
Българският сноубордист Радослав Янков бе доста разочарован след като даде
Коментари Харесай

Янков: Не успях да оправдая моите очаквания

Българският сноубордист Радослав Янков бе много отчаян откакто даде едвам 19-то време в квалификациите и отпадна рано от конкуренцията в паралелния слалом. Очакванията към него бяха големи и всички се надяваха точно той да донесе орден на страната ни от ПьонгЧанг. Той обаче не съумя да се оправи, като след надпреварата съобщи, че той най-вече съжалява, че не е оправдал своите упования към самия себе си.

“В първото втурване не съумях да се събера и от там пристигна разликата. За второто втурване ще забележим статискитака и ще преценим дали е било положително. Напрежението оказа въздействие. Може би не направих това, което би трябвало механически. Може би можех да карам малко по-изправено сред вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място - екипировка, душeвност. Едва тогава идва и шансът. Но би трябвало да си добре квалифициран. Иска си каране и чак тогава в избрани обстановки и шансът помага”, съобщи Янков.

“Няма по какъв начин, на всеки му се желае непрекъснато да е на върха. Всеки си натиска, всеки се готви добре и когато пристигна сезонът, се сравняваш с другите. Този сезон заради избрани условия не стартира добре. После започнах да влизам във форма. Тук упражнявах сносно и не мога да се каже, че нещо ми е попречило. Просто през днешния ден не направих това, което желаех. След като мине сезонът, ще работим. Не съумях да оправдая моите упования. Не са ми попречили очкванията на хората, въпреки от психическа позиция това да ми повлия. Ще създадем разбор на сезона и започваме още веднъж. Един цикъл свърши и стартира нов. Гледаме напред. Пекин ме чака, стига да съм здрав”, добави сноубордистът
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР