Българският ски скачач Владимир Зографски завърши 41-ви в старта за

...
Българският ски скачач Владимир Зографски завърши 41-ви в старта за
Коментари Харесай

Владимир Зографски с 41-во място в Енгелберг

Българският ски скачач Владимир Зографски приключи 41-ви в старта за Световната купа на огромната шанца в Енгелберг, Швейцария.

В единствения си опит роденият в Самоков играч реализира 125.0 метра и получи оценка от 119.9 точки, която го подреди отвън първите 30.

За страдание, това означаваше, че Зографски няма да взе участие във вторите скокове, в които се разпределят и точките за Световната купа.

Победител в конкуренцията стана Анже Ланишек, за който това бе трети триумф от началото на акцията. Словенецът бе втори след първите опити, само че в решителния си скок изпревари водача в генералното класиране за огромния Кристален глобус Давид Кубацки от Полша. Трети пък остана различен поляк Пьотр Жила.

Световната купа по ски скокове продължава на следващия ден с още един старт в Енгелберг, в който още веднъж ще взе участие Владимир Зографски.

Това ще бъде и последното съревнование преди началото на най-престижната конкуренция в ски скоковете, а точно веригата " Четирите шанци ", която ще се организира сред 28 декември и 6 януари.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР