Българският шампион Лудогорец за втори пореден сезон ще бъде част

...
Българският шампион Лудогорец за втори пореден сезон ще бъде част
Коментари Харесай

Лудогорец научава днес съперникът си в плейофите на Лигата на конференциите

Българският първенец Лудогорец за втори следващ сезон ще бъде част от европейските клубни шампионати и след Нова година, а през днешния ден футболистите на Георги Дерменджиев следва да научат името на своя противник в плейофния кръг на шампионата Лига на конференциите.

" Орлите " заслужиха мястото си в тази фаза, откакто се подредиха втори в група с турския гранд Фенербахче, датския Нордселанд и словашкия Спартак Търнава. Особено впечатляващо бе представянето на разградчани в последните им три дуела, когато те записаха поредни победи над своите противници, които им помогнаха да си обезпечат присъединяване в евротурнирите и през пролетта.

Така, Лудогорец чака с неспокойствие тегленето на жребия за плейофите на третия по мощ клубен шампионат на Стария континент, като церемонията в Нион, Швейцария стартира в 15:00 часа българско време.



Сред вероятните противници за разградчани личат имената на няколко изявени европейски клубове като Бетис (Испания), Аякс (Нидерландия) и Олимпиакос (Гърция), с които родният отличник се е срещал и преди.

Потенциални съперници за " орлите " са още настоящият водач в белгийското състезание Юнион Сен-Жилоа, както и вторият във краткотрайното нареждане на шампионата на Австрия Щурм Грац.

Ето го и описът с вероятните противници на Лудогорец в плейофите на Лигата на конференциите:

Олимпиакос (Гърция), Аякс (Нидерландия), Бетис (Испания), Щурм Грац (Австрия), Унион Сен-Жилоа (Белгия), Макаби Хайфа (Израел), Сервет (Швейцария) и Молде (Норвегия).

Първите мачове от идната фаза в третия по мощ европейски клубен шампионат ще се проведат на 15 февруари следващата година, а реваншите са седмица по-късно - на 22 февруари. Като участник в груповата фаза на Лигата на конференциите тимът на Лудогорец ще има преимуществото да бъде хазаин във втория конфликт.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР