Българският шампион Лудогорец осъществи изходящ трансфер, продавайки звездата си Джонатан

...
Българският шампион Лудогорец осъществи изходящ трансфер, продавайки звездата си Джонатан
Коментари Харесай

"Лудогорец" продаде Джонатан Кафу в "Бордо" за €6 млн.

Българският първенец " Лудогорец " реализира произлязъл трансфер, продавайки звездата си Джонатан Кафу на френския " Бордо ". Преговорите сред двата клуба, които вървят от два дни приключиха и бразилският нападател ще пътува за Франция, с цел да подпише персоналния си контракт с отбора.

По информация на " Дневник " от два самостоятелни източника сумата на прехвърлянето е към 6 млн. евро, които ще бъдат платени незабавно на " Лудогорец ".

В контракта сред двата клуба се заложени и разнообразни бонуси за разградчани при избран брой участия и достижения с екипа на " Бордо ", както и при вероятно класиране за европейските шампионати.

Кафу дойде в " Лудогорец " през лятото на 2015 година с трансфер от елитния " Сао Пауло ". Той беше закупен за 2.2 млн. евро и към момента държи върха за най-скъпопривлечен състезател в Разград.

За два цялостни сезона с екипа на първенците, Кафу записа 75 мача във всички шампионати, в които вкара 22 гола и добави 14 асистенции.

Четири от попаденията му пристигнаха в европейските шампионати, като в групите на Шампионска лига се регистрира с гол за 1:1 против " Базел " като посетител и " Арсенал " (2:3) в София.

Най-силна форма бразилецът показва в квалификациите на Шампионска лига през предишния сезон, изключително в дуелите против " Цървена звезда " и " Виктория " (Пилзен). Срещу сръбския гранд той се регистрира с два изумителни гола след самостоятелни рейдове, а против чехите с две асистенции.

 Нападателят се показа доста мощно в европейските шампионати през предишния сезон.
© LAP.bg

Нападателят се показа доста мощно в европейските шампионати през предишния сезон.

След мощното му показване през предходната есен, Кафу притегли интереса на редица тимове от Западна Европа, измежду които и британският първенец " Лестър ". Много настойчив за подписа на бразилеца беше и " Лацио ".

През зимата притежателят на " Лудогорец " Кирил Домусчиев съобщи, че няма да се раздели с нападателя за по-малко от 12 млн. евро, отхвърляйки няколко предложения.

Според непотвърдена информация по това време най-високите оферти към първенците за били към 7-8 млн. евро.

След като " Лудогорец " избра да задържи нападателя, формата му напролет фрапантно спадна. В последните си 13 мача във всички шампионати Кафу не съумя да се разпише, а в минути сушата му е 1123.

Последното му попадение с екипа на първенците е от 1 април 2017 година против ЦСКА на стадион " Българска войска ".

 Срещу
© LAP.bg

Срещу " Цървена звезда " Кафу означи два изумителни гола след самостоятелни пробиви.

Трансферът на Кафу е четвъртият произлязъл за това лято, след продажбите на Хосе Луис Паломино в " Аталанта ", Браян Ангуло в мексиканския " Пуебла " и Милан Борян в " Цървена звезда ".

Сделката за бразилеца ще бъде и връх в клубната история на разградчани за най-скъп състезател. До момента първото място се държеше от Жуниор Кайсара, продаден на " Шалке " против 5 млн. евро, колкото беше клаузата му за откупуване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР