Българският съд със същите аргументи, както и гръцкият, отразя царя

...
Българският съд със същите аргументи, както и гръцкият, отразя царя
Коментари Харесай

Минчо Спасов: Българският съд със същите аргументи, както и гръцкият, отразя царя от имотите му

Българският съд със същите причини, както и гръцкият, отразя царя от парцелите му. Това сподели пред Българска национална телевизия  бившият народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов, а съгласно евродепутата Ангел Джамбазки нещо, което не е притежавано не се дължи. По думите му остава въпросът, който би трябвало да бъде задаван всякога по какъв начин изречение „Не може да се чака от мен такова нещо“ кореспондира със заведените каузи.

„Няма по какъв начин да забравим изявлението, което господин Сакскобургготски даде пред Българска национална телевизия. Тогава имаше въпрос дали има искания към България и той изрично сподели, че няма никакви искания и от него това не може да се чака. Съвсем явно това държание беше част от харизмата, която му оказа помощ да завоюва изборите. Едно такова държание е доста надалеч от визията ни за български владетел“, разяснява Джамбазки.

По думите на Джамбазки на три инстанции българският съд е взел ясно отношение за това, че има ясно парцели, закупени с парите на семейството и те са възобновени. Останалите се твърди, че са били част от интендантството. Според него дали ще съди България в Страсбург е въпрос на персонален избор.

„Аз съм привързан по тематиката. За тези 15 години, с които се занимавам по тематиката, за мен останаха неизяснени два въпроса – за какво през 1947 -ма година страната ще конфискува парцели, които са държавни и вторият – за какво през 2001 год. Царят ще се връща, с цел да си върне парцели, които са му възобновен на 31 август 2000 година“, разяснява Минчо Спасов, правист, юрист, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и юридически откривател на „Царските имоти“.

Според Спасов няма потребност от специфичен закон.

Джамбазки се аргументира, че е неправилно по време на ръководство на Национална движение „Симеон Втори" депутат от Национална движение „Симеон Втори" да издава актовете. Според него персоналната благосъстоятелност би трябвало да бъде възобновена, само че тази, която е била част от интендантството, не е била в никакъв случай благосъстоятелност на семейството и няма по какъв начин да бъде възобновено нещо,което не е било притежавано. Той сподели, че тяхното мнение е, че не изискуем никому нещо, което не е притежавано.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР