Българският професионален боксьор Тервел Пулев ще се изправи в 12-рундов

...
Българският професионален боксьор Тервел Пулев ще се изправи в 12-рундов
Коментари Харесай

Тервел Пулев: Предстои ми не лека задача

Българският професионален боксьор Тервел Пулев ще се изправи в 12-рундов мач против ДеШон Уебстър (САЩ) за интернационаланата купа в полутежка категория на Световната боксова асоциация(WBA International). Това ще стане на гала-вечер на 14 декември в зала "Колодрума " в Пловдив. 36-годишният Пулев има 14 победи (12 с нокаут) в 14 мача като експерт, до момента в който 28-годишният Уебстър е с 12 победи (6 с нокаут), 2 равенства и 2 загуби

"Знам, че има една или две загуби, не е губил с нокаут. Младо момче е. Предстои ми не лека задача против мощен боксьор от боксова нация - Америка. Надявам се да си свършим работата в тренировките, в спарингите, с цел да съм подготвен да изиграя 12 рунда на макс. От статистиката разбираме, че индивидът е добър боксьор и няма по какъв начин да бъде подценяван. Прави изненадващи контри, би трябвало да бъда нащрек от самото начало. Не мога да кажа какво тъкмо да чакаме, само че би трябвало да бъдем на 100 % подготвени. С всеки мач вървим по прогресивен ред, против по-трудни противници. Може би този ще бъде най-тежкият ", разяснява Пулев.

Промоутърът на българина Ивайло Гоцев разкри, че в WBA са останали сюрпризирани от избора на толкоз сериозен противник. "ДеШон е рисков съперник. В WBA бяха учудени, че сме го избрали. Но това е пътят. При победа Тервел ще бъде в топ 10 на Световната боксова асоциация. След това му трябват още 3-4 победи, с цел да стане кандидат за международната купа ", съобщи Гоцев. "В момента навлизаме в ренесанса на българския бокс. Имаме доста гений. Липсва ни единствено гения да работим дружно. Всичко е допустимо ", сподели още той в отговор на въпрос, дали е вероятен мач за международната купа в България.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР