„Българският президент Румен Радев ще трябва да се самоизолира в

...
„Българският президент Румен Радев ще трябва да се самоизолира в
Коментари Харесай

Чуждата преса нищи в детайли прекъснатото посещение на Радев в Естония

„ Българският президент Румен Радев ще би трябвало да се самоизолира в очакване на тест за ковид, откакто влезе в контакт в края на предходната седмица с върховен боен офицер, който по-късно беше позитивен за COVID-19, съобщи здравният министър във вторник “, оповестява „ Ройтерс “ в преписка от София.

„ Радев пътува до Естония в понеделник, само че прекъсна визитата си и се завърна във вторник вечерта, показвайки на кореспонденти на летище София негативен резултат от тест за COVID-19, който той е направил по време на пътуването си, добавя организацията и показва, че президентът е декларирал, че е „ в съвършено физическо положение, без никакви признаци на зараза ", добавя организацията.

„ Официалното посещаване на Румен Радев, планувано за вторник, е прекъснато, защото в понеделник следобяд стана ясно, че преди идването си в Естония българският държавен глава е бил в контакт с COVID-19 позитивно лице, оповестиха представители на естонския президент “, оповестява „ Балтик таймс “.

„ След като информацията доближи до Естония, бяха подхванати всички нужни ограничения и българската делегация беше изолирана в хотел “, написа още изданието.

„ Радев не участва на вечерята в понеделник във връзка срещата на Инициативата за трите морета в Талин. Пресслужбата на Радев заяви единствено, че президентът е прекъснал формалното си посещаване в Естония заради „ комплицираната обстановка на ковид и невъзможността да се изпълнят всички детайли от плануваната стратегия “, написа „ Юроактив “ и добавя:

„ На летището в София Радев сподели пред публицисти, че благодари на своите „ благодетели, които, надълбоко загрижени за здравето ми, здравето на моите сътрудници, интернационалните ми контакти, побързаха зад мен, с цел да показват на естонската страна своята версия на контактите ми с COVID- 19. ”
„ Президентът сподели, че е направил два PCR теста за по-малко от седмица по време на пътуването си до Гърция и в понеделник, с цел да успокои домакините си в Естония “, написа още „ Юроактив “.

„ Интерфакс “ също оповестява за прекъснатото посещаване на Радев и показва, че българската делегация е била изолирана в хотел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР