Българският президент Румен Радев откри втория ден от Шестата среща

...
Българският президент Румен Радев откри втория ден от Шестата среща
Коментари Харесай

Инициатива, която ще промени коренно Източа Европа

Българският президент Румен Радев откри втория ден от Шестата среща на върха в НДК. „ Тя е доказателство, че самодейността „ Три морета “ се развива доста добре - като неповторим инструмент, който употребява силата на съдействието. Това ускорява нашия потенциал да развиваме другарските връзки, да генерираме развиване и стойности “, сподели Радев и добави, че страната ни високо цени поддръжката на нашите стратегически сътрудници - Съединени американски щати, Германия и Европейската комисия.

Реализацията на предпочитаните планове на самодейността " Три морета " ще промени радикално обстановката в устойчивото развиване на нашия район и Европа като цяло. Постоянното развиване на тези планове, 90 - през 2021 година, демонстрира равнището на нашите упоритости, напомни Радев.

„ Много добре е за бизнеса, за жителите ни да видят, че политическото управление, държавните институции, организации, интернационалните институции, банките за развиване, търговско-промишлените покои, бизнес асоциациите се събират дружно и разискват намерено всички значими проблеми “, посочи Радев.

В края на първия ден от срещата президентът Радев се срещна с представители на Гугъл и Amazon. Пред тях той акцентира одобряването на България като " столица " на осведомителните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развиване на новостартиращи компании, което се прави оценка от вложителите.
Платформите на Гугъл, употребявани за организацията на отдалечено образование в междинните учебни заведения заради пандемията, към този момент са потвърдили своята деловитост и дават отговор на задачите на самодейността, показаха от компанията. Дигитализацията на стопанската система постоянно води до добавена стойност и нови работни места. Без научна и просветителна кохезия в Европа не може да се развива модерна инфраструктура в района, нито да се реализира действително обществено и икономическо доближаване в Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР