Българският премиер с първи коментар след визитата на Володимир Зеленски

...
Българският премиер с първи коментар след визитата на Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Денков: На Украйна няма да бъде дадено нищо, което застрашава сигурността на България

Българският министър председател с първи коментар след визитата на Володимир Зеленски у нас. На Украйна няма да й бъде предадено нищо, което би заплашило сигурността на България, увери Денков.

„ Обсъждали сме единствено благоприятни условия, при които България е предпазена. Визитата на Зеленски бе обвързвана с кандидатурата на Украйна в НАТО. Той търси поддръжка. Това ще стане в подобаващия миг. Ясно е, че това не може да стане в този момент ", разяснява Денков.

На въпрос, в случай че се наложи промяна на системата за Противовъздушна отбрана значи ли, че ще търсим от съюзнически страни по-нови технологии, той сподели следното:

„ Има такива благоприятни условия. Бих споделил, че България може би е изпуснала някои от тях по време на служебното държавно управление. Всяко едно такова деяние лишава месеци, а от време на време и години, както стана със самолетите. Украинската делегация се интересува най-много от бързите решения. След тази аудиенция всеки би трябвало да си зададе въпроса какво значи да си родолюбец. Дали е родолюбец този, който пази родината си и границите си, или родолюбец би бил този, който споделя „ Елате, вземете ни територия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР