Българският премиер разби надеждите на страната си за влизане в

...
Българският премиер разби надеждите на страната си за влизане в
Коментари Харесай

Politico съсипа Денков: Българският премиер разби надеждите на страната си

Българският министър председател разруши очакванията на страната си за влизане в еврозоната. Той загатна, че страната може да пропусне датата за влизане в еврозоната, написа Politico в своя публикация.

Ето какво се споделя в текста:

В събота българският министър-председател Николай Денков съобщи, че страната му може да не успее да се причисли към валутната зона на Европейски Съюз на 1 януари 2025 година

Целевата дата за приемане на еврото от страната „ не е свещена “, съобщи Денков по време на присъединяване в българското Дарик радио.

„ Това, което е свещено, не е датата, а това, че имаме ясна посока и работим по нея. Това е добре за бизнеса, за жителите, за благосъстоянието и за контрола върху финансовите институции “, сподели Денков.

Денков също по този начин акцентира, че ръководещата държавна коалиция прави всичко допустимо, с цел да форсира процеса на присъединение към еврозоната.

Българският министър председател разруши очакванията на страната си


Миналата година България се отхвърли от целевата си дата за приемане на еврото – януари 2024 година Тъй като равнището на инфлацията в страната не отговаряше на стандартите и към момента не беше въвела някои законови промени.

Датата е, когато бъдат изпълнени всички критерии от Маастрихт. Може би 1 януари 2025 година би била една от вероятните дати. Това съобщи по този въпрос през февруари предходната година заместник-председателят на Комисията Валдис Домбровскис.

През декември страните – членки на Европейски Съюз, реализираха съглашение за унищожаване на контрола по въздушните и морските граници с България и Румъния. Продължават разискванията за пълноценно влизане в Шенгенската зона без паспорти.

Разговорите за унищожаване на инспекциите по сухопътните граници ще продължат през тази година, съобщи Европейската комисия. „ Очаква се решението на Съвета по този въпрос да бъде взето в рационален период. “

 

Източник " Блиц "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР