Българският премиер Бойко Борисов съобщи чрез профила си в социалната

...
Българският премиер Бойко Борисов съобщи чрез профила си в социалната
Коментари Харесай

Макрон се извини на Борисов за бандите

Българският министър председател Бойко Борисов заяви посредством профила си в обществената мрежа, че президентът на Франция Еманюел Макрон се е свързал с него по отношение на появилите се в медиите информации за негово изявление за български и украински емигранти.

"Френският президент Emmanuel Macron се свърза с мен, с цел да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в изявление, не дават отговор на истината. Той ме увери, че в никакъв случай не е подлагал на критика българските жители, служащи или институции. Президентът Макрон препотвърди поддръжката си към България. Като министър председател на България няма да разреша никой да наскърбява нашия народ и се надявам да не се стига до такива обстановки отсега нататък ", показа посредством статус Борисов.

В европейските медии в събота се завъртя информацията, че в изявление за крайнодясното издание Valeurs, френският държавен глава е споделил: "Предпочитам легалните мигранти от Гвинея и Кот д'Ивоар пред незаконните украински или български банди ".

Реакциите не закъсняха, а откакто през вчерашния ден бе импортирано протестно писмо от страна на Украйна във френското посолство в Киев, през днешния ден и българският дипломат в Париж ще внесе протестна нота във френското външно министерство.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР