Българският правителствен самолет ФалкоН току-що кацна на летище София с

...
Българският правителствен самолет ФалкоН току-що кацна на летище София с
Коментари Харесай

Християн Пендиков бе докаран за лечение във ВМА

Българският държавен аероплан " ФалкоН " преди малко кацна на летище София с грубо пребитият секретар на българския културен клуб " Цар Борис III ” в Охрид, Християн Пендиков на борда. Той бе превозен към Военномедицинска академия в София за лекуване, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Състоянието на 23-годишния българин е доста тежко - той е с голям брой спукани прешлени, ребра и счупена челюст.

БГНЕС напомня, че Пендиков бе атакуван нощес в тил от трима души, единият от които по-късно бе разпознат като Илия Спасески. Нападението бе осъществено през вчерашния ден към 22.00 часа българско време пред заведението " Тино ". Пендиков е бил дружно с още едно момиче. Преди да напусне бара, той е бил обиждан и предизвикан от компанията на Спасески с целия формален боеприпас от държавната идеология в районен съд Македония - бугараш, татарин, фашист, ще ви....майката българска.

Пендиков бе настанен в локална болница в Охрид, след което бе превозен и трансфериран в болница в Скопие.

Христо Пендиков е секретар на локалното българско съдружие и е единственият, който обществено пази своята принадлежност и генезис. Преди месец той бе в София и в детайли разказа протичащото се с българите в РСМ.

Репортерът на БГНЕС по-рано заяви, че има записи от камери, на които ясно се вижда кои са нападалите, кои са провокаторите и причинителите на закононарушението./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР