Българският полузащитник Петър Витанов подписа договор за година и половина

...
Българският полузащитник Петър Витанов подписа договор за година и половина
Коментари Харесай

Бивш халф на Локомотив подсили отбор в Белгия

Българският полузащитник Петър Витанов подписа контракт за година и половина с белгийския клуб от локалната Втора лига Беверен. Договорът на Витанов е за година и половина с алтернатива за удължение за още една.

Роденият в София халф, младеж на ЦСКА, играл още за Черно море и Локомотив Пловдив, през последните шест месеца игра за отбора от китайската Суперлига Тяндзин Тайгър, само че контрактът му изтече. Със промяната на управата на клуба, договорите на всички чужденци в този клуб не бяха възобновени. Сега незабавно следва ново задгранично премеждие за българина.
 Тяндзън Тайгърс публично разгласи прехвърлянето на Петър Витанов
Тяндзън Тайгърс публично разгласи прехвърлянето на Петър Витанов

През 2021 година Витанов дебютира за националния тим на България по време на международна подготовка против Италия. Междувременно опитният полузащитник пази цветовете на страната си в осем мача. Витанов ще носи фланелка с номер 34 в новия си отбор.

Спортният шеф Том Ван ден Абеле съобщи пред формалната страница на клуба: " Роден на 10 март 1995 година в София (България) Петър Витанов се построи като основен състезател в зоната на отбранителния халф. Неговият интернационален опит включва осем участия за националния тим на България, където се открои като здрав състезател, който поддържа тима си както в отбрана, по този начин и в офанзивата. Неговата тактическа прозорливост и физическо наличие го вършат скъпо допълнение към всеки тим. "

" Имахме още две положителни благоприятни условия за Витанов, само че в последна сметка избрахме клуба от Белгия поради традициите, които има, поради сериозната финансова поддръжка на спонсорите. Надяваме се още тази година Беверен с Витанов да завоюва промоция в елита на страната ", съобщи сътрудникът на футболиста Борис Колев.

Беверен е на 7-о място в Чалъндж-Про-лигата, второто равнище на футбола в страната, с 29 точки. Те са на 2 точки от местата, даващи право на плейоф за промоция. Клубът се надява да получи на следващия ден документа на играча от Китай и той да бъде картотекиран за съботното значимо посещение на Зулте Варегем.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР