Българският политически живот е дал примери за много нестандартни решения.

...
Българският политически живот е дал примери за много нестандартни решения.
Коментари Харесай

Кабинет ще има, но не и с дълъг живот, прогнозира Красимир Премянов

" Българският политически живот е дал образци за доста ексцентрични решения. " Продължаваме промяната " породи на фона на отрицанието на ГЕРБ. Създаването на държавно управление и превръщането в коалиция ще докара до обезличаване. За ГЕРБ е бил вид, в който ще получат реабилитация ", заяви председателят на Съюза на тракийските сдружения в България Красимир Премянов в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му, в случай че не създадат държавно управление и имат време да действат като парламент, могат да прегледат бюджета, квалифициран от служебното държавно управление, и да го одобряват.

" Трябва договарянията да са открити. Може би в скритата им част са говорили за отношението на България за събитията в Украйна. Най-големият неуспех на България ще бъде, в случай че изпратят български бойци на този фронт ", безапелационен е Премянов.

Минчо Спасов от Национална движение „Симеон Втори" изрази по-оптимистичен взор върху политическата картина. Той вижда многообразие и избор пред българския гласоподавател.

" Илюзия е да се счита, че тиквите ще изчезнат напълно, само че има и други растения в българската политическа градина. Трудно е да променим Бойко Борисов. Той ще си бъде с позитивите и негативи. Търсенето на компромис е вярното решение за оцеляването на политическите сили. Смятам, че ще има кабинет ", разяснява Спасов.

Парламент в тази тежка конюнктура няма дълъг живот, посочи ръководителят на СТДБ. " Много малко хора гласоподаваха. Трудно ще е да се вземат съществени решения ", изясни Премянов пред Bulgaria ON AIR.

Събеседникът му е на мнение, че с цел да се реши демографската рецесия трябват пари. За да има пари - би трябвало бюджет, а с цел да има бюджет е належащо Народно събрание.

" Политиците би трябвало да намерят целта. Има фаза на взаимно заяждане. Трябва да има сплотяваща тематика - демографската политика. Тя може да бъде стожер за изваждането на България от рецесията ", разяснява Спасов.

Премянов се причисли към мнението, че би трябвало да се мисли за дълготрайните цели.

Спасов посочи генерална неточност в говоренето от политиците. " Съдебната промяна би трябвало да бъде инструмент, а не цел. Проблемът ни е корупцията. Съдебната власт е негодна да се пребори ", сподели гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР