Българският плувец Петър Мицин остана на осмо място във финала

...
Българският плувец Петър Мицин остана на осмо място във финала
Коментари Харесай

ОБЗОР: Мицин остана осми във финала на 200 м бътерфлай

Българският плувец Петър Мицин остана на осмо място във финала на 200 метра бътерфлай на Европейското състезание по плуване в Отопени, Румъния. Българинът даде време от 1:54.02 минута, като това бе малко по-слабо достижение от представянето му в полуфинала и остана на малко повече от 2 секунди зад националния връх на Антъни Иванов.

Европейски първенец стана швейцарецът Ное Понти, който приключи с 1:49.71 минута. Сребърния орден завоюва италианецът Алберто Рацети, който остана на 39 стотни зад първенеца, а за бронза се пребори унгарецът Ричард Мартон с 1:52.12 минута.

" Резултатът е приемлив. Но последните метри бяха доста сложни, умората си сподели думата. Трябва да работим още върху обръщанията и подводното плуване. За мен бе предизвикателство да се изправя против едни от най-хубавите плувци освен в Европа, само че и в света. Аз нямам толкоз опит, колкото останалите. Мисля, че това е дисциплината, на която желая да се състезавам. Ще вземам участие на Световното състезание в Доха ", разяснява Мицин пред Българска национална телевизия незабавно след финала си.

Междувременно Габриела Георгиева отпадна на полуфиналите на 100 метра тил за дами на Европейското състезание по плуване в дребен басейн в Отопени, Румъния.

Българката финишира за 59.63 секунди, което й отреди 16-о място. Георгиева не съумя да приближи националния връх от 58.58 секунди, който сложи в Бургас в края на предишния месец. 

Габриела Георгиева към този момент извърши огромната си цел на шампионата в Румъния, откакто през вчерашния ден плува край на 200 метра тил, където приключи на осма позиция.

По-късно във вечерната сесия Петър Мицин ще започва във финала на 200 метра бътерфлай, Диана Петкова ще взе участие в полуфиналите на 200 метра съчетано.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР