Българският плувец Петър Мицин определи като задоволителен 8-ото си място

...
Българският плувец Петър Мицин определи като задоволителен 8-ото си място
Коментари Харесай

Петър Мицин пред БНТ: Тепърва имам да трупам опит при мъжете, ще плувам на световното в Доха

Българският плувец Петър Мицин дефинира като приемлив 8-ото си място във финала на 200 метра бътерфлай по време на европейското състезание в дребен басейн в румънския град Отопени.

Минути след края на конкуренцията надареният ни играч застана пред камерата на Българска национална телевизия, с цел да разяснява представянето си, както и какво е възприятието да се конкурира против някои от най-хубавите спортисти в света при мъжете.

" Резултатът ми е приемлив. Знаех, че мога да се показва и по-добре, само че в последните метри умората си сподели думата и те бяха тежки. Имам да работя още върху обръщанията и подводните, само че това е хубаво. Конкуренцията е много мощна. Вече виждам какво е да се състезавам с най-хубавите плувци освен в Европа, само че и в света. Тепърва има да натрупвам опит при мъжете ", стартира Мицин.

" Чувствам се доста добре на 200 метра бътерфлай. Даже избирам тази дисциплинираност пред 200 метра свободен жанр, където се усещам по-добре в по-дългите дистанции - на 400 и 800 метра ", продължи той.

18-годишният ни плувец показа още, че му липсва опит в надпреварите при мъжете и разкри, че ще го забележим на международното състезание на огромен басейн в Доха, Катар през февруари, което ще бъде част от подготовката му за присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024.

" Не бих споделил, че се усещам мощен при мъжете, тъй като те са доста по-опитни от мен. Това обаче не значи, че не мога да се изправя против тях и да покажа какво мога ", разяснява родният играч.

" Ще вземам участие на международното състезание в Доха. Ще плавам евентуално на 400 и на 800 метра свободен жанр. За делфина още не знам, само че това са дисциплините, в които се състезавам ", съобщи българинът, който има покрити два норматива " А " за Игрите в Париж.

" Гледам да запазя успокоение и да си почивам след плуванията. Опитвам да се съсредоточа върху дадена задача и да я извърша уместно, както е споделил треньорът. Очаквам в този момент да чуя, че съм се схванал на последните метри, само че това е обикновено въпреки всичко. 200 метра бътерфлай е доста тежка дисциплинираност ", приключи Петър Мицин.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР