Българският пилот Любослав Руйков ще участва този сезон в Картинг

...
Българският пилот Любослав Руйков ще участва този сезон в Картинг
Коментари Харесай

Любослав Руйков все пак ще участва в Картинг академията на ФИА

Българският водач Любослав Руйков ще взе участие този сезон в Картинг академията на ФИА. Това стана ясно след финала на Зимната купа на ROK, който Руйков завоюва, оповестиха от неговия тим. Така българинът си подсигурява присъединяване на международното състезание на ROK, а по-късно стана ясно, че ще кара и в Академията.

Руйков има две победи в генералното класиране в своя клас Junior от началото на сезона и беше номиниран от Българската федерация по картинг за Академията, само че се оказа, че от наша страна са изпуснати периодите и той получи статут на запаса.

" Нашите неуредици стигнаха чак до семейство Робаци, притежателите на Tony Kart, които управляват шампионатите на ROK, а Ерика Робаци дава отговор за Академията. Говорихме с нея, благодарности на Додо Върбицалиев за това и по-късно Любо получи опция да кара в Академията. Платили сме таксата за присъединяване, ще караме ", удостовери Станислав Каваримов, монтьор и треньор на Руйков.

Заради изпуснатите периоди от клуба на Руйков са написали писмо и до министър Димитър Илиев в ММС, както и до самата федерация, само че към момента нямат отговор от нито едно от двете места, споделиха от неговия тим.

Картинг академията на ФИА е измежду най-авторитетните съревнования в света, като измежду предходните спечелили в борбата за трофея на Академията са Ландо Норис, Макс Верстапен, Шарл Леклер, Естебан Окон и Джордж Ръсел. Академията започва през 2006 и бързо се утвърди измежду най-интересните и значими надпревари за картинг водачи от целия свят.

През 2022 година в Картинг академията на ФИА участваха 51 водачи от 50 страни, а през 2023 стартираха 46 водачи. В Академията имат право да вземат участие водачи на възраст от 11 до 14 години.

Руйков започва сезона в победа в WSK Champions Cup, а по-късно победи и в Зимната купа на ROK.

Сезонът в Картинг академията на ФИА включва три спортни уикенда: в Вал Д`Аржентон (Франция, 26-28 април), Словак картинг център (Словакия, 21-23 юни) и в Кристианстад (Швеция, 2-4 август).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР