Българският патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик у нас

...
Българският патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик у нас
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик у нас Григориос Василоконстандакис

Българският патриарх Неофит се срещна с гръцкия дипломат у нас Григориос Василоконстандакис, оповестяват от Българската патриаршия.

"От работата си в България мога да кажа, че към днешна дата вероятностите пред Българската православна черква са положителни ", е споделил дипломат Григориос Василоконстандакис.

Той се е срещнал с патриарх Неофит преди да замине за родината си. Гръцкият дипломат е споделил, че в работата си до момента постоянно се е стараел да поддържа положителни връзки с Българската черква. Той е приказвал и за своя опит като дипломат в Румъния и за връзките с Румънската патриаршия.



На предстоятеля на БПЦ гръцкият дипломат е предал поздравите и благопожеланията от името на Атинския архиепископ Йероним. Патриарх Неофит е благодарил на дипломат Василоконстандакис и е споделил, че връзките сред Българската черква и Атинската архиепископия са извънредно приятелски и положителни.

На срещата са били споделени и взаимните действия по време на мандата на Григориос Василоконстандакис - посрещането на мощите на Св. Климент Охридски, както и посрещането на доста чудотворни икони и мощи на светии. Приемът се е състоял в постройката на Софийската митрополия, а в него са взели участие също Мелнишкият свещеник Герасим - основен секретар на Светия синод на БПЦ, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарха, и архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия.

В края на срещата патриарх Неофит е поискал ползотворна работа и Божието благословение да е в делата на дипломат Григориос Василоконстандакис.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР