Българският парламент, иначе святата обител на демокрацията, се превърна в

...
Българският парламент, иначе святата обител на демокрацията, се превърна в
Коментари Харесай

Д-р Зияд Ел Масри: Сериалът „49-то Народно събрание“ - нови страсти, нови връзки, а в действителност –още от същото

Българският парламент, другояче святата обител на демокрацията, се трансформира в безконечен турски сериал. Наблюдаваме серия след серия, с едни и същи персонажи. Някои от тях към този момент са в категорията „ професионални депутати “ и вкопчили са се в парламентарните банки към този момент десетилетия. До тях напират амбициозни младоци, в чиито ръце е поверена ориста на многострадалното ни родно място. Вихрят се разгорещени пристрастености, кавги и бурни разногласия, сякаш в името на народа, само че единствено пред телевизионните камери. На мрачно картината е друга.

С този филмов откъс в ефира на Дарик Югоизток доктор Зияд Ел Масри показа следващия сезон от самобитния сериал, наименуван „ 49-то Народно заседание “- с нови пристрастености, нови връзки, а в реалност –още от същото.

„ Вече не може да продължаваме по този начин. За 33 години преход не сме създали нищо. И никой не мисли за следствията “, сподели доктор Ел Масри. И очерта част от основните проблеми, които се нуждаят от бързи решения- в противоположен случай, страната ни е обречена на колапс. Необходимо, уточни той, да бъде осъществена пенсионна промяна и да бъде направен нов механизъм за поддръжка на възрастните хора. „ Пенсионерите стават от ден на ден, а работната ръка-двигателят, който движи стопанската система все по-малко “, акцентира доктор Ел Масри. Това на процедура значи, че с цел да получава държавна пенсия на старини, всеки един от нас би трябвало да се надява че ще има задоволително работещи, които да то устоят, както вие сега той устоя актуалните пенсионери. „ Не знам дали през идващите 20 години ще има пари за новите пенсионери “, съобщи той.

В незабавен порядък е нужно и да се извърши и проверка на монопола на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), сподели доктор Ел Масри. В този си тип, НЗОК и здравното обезпечаване, има големи проблеми-системата, а и хората, няма да могат да устоят, разясни той. По думите му на страната ни е нужна нова алтернативата за непоклатимост. „ Вече имаме потребност от водеща партия, която да каже ясно и тъкмо по какъв начин България да бъде извадена от нежеланото състояние, в което сме “, съобщи доктор Ел Масри.

Грешка ли е първокурсник по медицина да прави хирургическа интервенция, а 21-годишен юноша да пилотира аероплан, какъв е профила на партиите-дивани и за достолепието в политиката, доктор Зияд Ел Масри приказва по Дарик Югоизток:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР