Българският отбор по плуване подобри 14 национални рекорда на Европейското

...
Българският отбор по плуване подобри 14 национални рекорда на Европейското
Коментари Харесай

Американците спъвали развитието на Антъни Иванов и Любомир Епитропов

Българският тим по плуване усъвършенства 14 национални върха на Европейското състезание в дребен басейн в Глазгоу. Уви, единствено Антъни Иванов взе участие във край, само че все пак мениджърът на националните тимове Кристиян Минковски съобщи, че е удовлетворен. Той обаче разкри за проблеми с Антъни и Любомир Епитропов, които следват и се готвят в Съединените щати.

“Много положително и сполучливо показване, което се и очакваше. Работихме за него и го постигнахме в последна сметка. Това ни дава оптимизъм за целия идващ олимпийски цикъл. Бяхме на напълно малко от присъединяване в няколко финала и полуфинала, само че задачата, която си бяхме сложили за това съревнование бяха персонални постижения”, съобщи Минковски пред БНР.

Треньорът описа, че е провел персонални диалози с Антъни Иванов и Любомир Еритропов, защото вижда вижда дефекти в тяхната подготовка. Двамата родни плувци учат в университети в Съединени американски щати и вземат участие в тамошните студентски шампионати.

“Говорихме доста обстойно и нашироко по отношение на това, че за тяхно положително е преди всичко да сме осведомени във всеки един миг какво се случва, да знаем предпочитаните надпревари, за които техните треньори в университетските тимове ги приготвят. Това е значимо, с цел да може да се възнамерява всичко належащо за едно положително показване през 2020 година. Сега има разминаване в планирането на главните надпревари. Там приоритет към днешна дата са студентските шампионати, което постанова да вземат участие в огромен брой надпревари. Броят на надпреварите не е толкоз огромен проблем, колкото броят на дисциплините, в които вземат участие. Имам уверението, че ще можем да изпълним контакт с персоналните им треньори, с цел да може това нещо през идната година да бъде синхронизирано, да бъдем наясно и те, и ние в каква посока се организира подготовката, с цел да може най-силните им надпревари да бъдат олимпийските игри. Да може Любчо Еритропов да покрие “А” норматив май месец, да се направи едно мощно присъединяване на европейското състезание на 50-метров басей. При цялото ми почитание към студентските шампионати, ми се коства малко прекомерно едно европейско състезание да бъде жертвано единствено поради покриване на норматив за присъединяване в студентско първенство”, сподели още Минковски.

Президентът на федерацията Георги Аврамчев регистрира година, по-успешна от предходната и добави, че е кандидатствал за по-голямо финансиране за 2020 година, в това число по отношение на подготовката на 7-те ни плувци, които имат затрупан норматив Б и ще се борят за норматив А за Токио 2020.

През идната година България ще е хазаин на 3 надпревари, които са олимпийски квалификации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР