Българският олимпийски комитет отново събира младите спортни таланти от страната

...
Българският олимпийски комитет отново събира младите спортни таланти от страната
Коментари Харесай

БОК събира олимпийските таланти в Албена

Българският олимпийски комитет още веднъж събира младите спортни гении от страната на Фестивала „ Олимпийски очаквания “. 13-ото издание на форума е планувано от сряда до петък тази седмица (1-3 юли) в курорта Албена, в него ще вземат участие родени сред 2002 и 2006 година

Тържественото разкриване е планувано за 2 юли, четвъртък, от 12.30 ч. на огромната поляна пред хотел „ Добруджа “. Там младите спортисти ще бъдат приветствани от ръководители на БОК и на домакините от Албена АД. Както постоянно след формалната част и дефилето на участниците по спортове още веднъж ще се извие българското хоро, което към този момент се трансформира в обичаен знак на фестивала. Състезанията ще се състоят в първокласните и чудесно готови спортни арени на комплекса „ Албена “, който през предходната година стана първият в историята, почетен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с купата „ Европейски курорт на спорта “.

Това лято надпреварите се провеждат в 7 типа спорт, като за първи път ще има съревнования по бадминтон. Останалите спортове са  лека атлетика, минифутбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол и плуване. Тази година като доста мощни се обрисуват шампионатите по тенис на маса и бадминтон, упованията са те да бъдат измежду най-многолюдните като участници. Плажният волейбол също чака класно наличие, предходната година първенци станаха двамата младежки национали Самуил Вълчинов и Дамян Колев, водени от изтъкнатата треньорка Любомира Василева.

Със сигурност още веднъж футболът ще провокира мощни страсти и ще бъде измежду най-атрактивните съревнования. Очакват се два тима от Варна, към този момент са удостоверили още отбори от Шумен и Русе.

В леката атлетика най-многобройно наличие декларират още веднъж представители на клубове от София, Шумен, Русе и Варна. Кросовите бягания на 1 и на 3 км са из алеите на курорта. В плуването най-вече участници са записани от школата на Черно море и Семеен кодекс Бриз от Бургас, както и от Русе и Шумен. В баскетбола са декларирани по тимове от Търговище, Варна и от Шумен, софиянци ще бъдат показани с един отбор. За втора поредна година в плажния волейбол се включват тимове от Сопот, този град ще има представители и в кросовите бягания.

Вече има и поръчки за близо 400 участници, като над 100 са записани за стартовете по лека атлетика.

По традиция фестивалът на БОК е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България “. От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста български спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР