Българският обществен и държавен интерес за пореден път е погазен

...
Българският обществен и държавен интерес за пореден път е погазен
Коментари Харесай

Петков очаква и новият енергиен министър да цъфне като Теменужка в САЩ без резултат

Българският публичен и държавен интерес за следващ път е погазен пред отсъстващия взор на следващия енергиен министър. Това съобщи водачът на АБВ Румен Петков.

Думите му са във връзка извършено през вчерашния ден заседание на Управителния съвет на ICGB, на което, макар големия публичен интерес от доставка на на ниска цена азерски газ по неизградения в период газопровод Комотини-Стара Загора , нищо не е станало ясно.

По тази причина Петков пита каква е ориста на заявката на строителя за нов график, както и тази на отчета на юридическата адвокатска фирма по отношение на основанията за налагане на неустойки (досега 23 дни - 2 млн. и 70 000 евро) и какви дейности са подхванати от ICGB. Ако не са подхванати, управлението в ареста ли е, или е на независимост, пита още той.
 Владислав Панев: 20% по-ниска цена на газа, в случай че е импортиран от Азербайджан
Владислав Панев: 20% по-ниска цена на газа, в случай че е импортиран от Азербайджан

Той не поддържа нуклеарната мощ при непазарни условия

Лидерът на АБВ показва, че по първичния контракт 20% от заплащанията са се задържали като гаранция за навременно и качествено осъществяване. През ноември 2020 година обаче тази уговорка е била изменена в ущърб на България. Петков пита кой е разследван за това и какви са резултатите от следствието, както и усвоена ли е банковата гаранция след неизпълнението на контракта.

Какви са претенциите, предявени от нас по пропуснатите изгоди - а те са грандиозни: 20 000 MW дневно или 2 000 000 евро дневно, акцентира той и упорства за отговор каква поръчка би трябвало да даде " Булгаргаз " на азерите.

Петков е обезпокоен и за това какво губим от договорите за пренос, включително за дълготрайния до 2030 година

" А се чака министър Александър февруари да цъфне като (важно е в каква компания, с цел да знаем кой по какъв начин се е откупил). А Теменужка към този момент беше и знаем в каква компания и знаем, че резултатът е нищо, с изключение на големите командировъчни ", заяде се Петков.

" Булгаргаз ": Очакваме газовата връзка с Гърция да стартира работа най-късно на 1 юли

В противоположен случай може да се стигне до санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР