Българският национален отбор зае осмо място на световното първенство по

...
Българският национален отбор зае осмо място на световното първенство по
Коментари Харесай

Осма сила сме в света по риболов на лед

 Батак е хазаин на международното по лов на риба на лед
Българският народен тим зае осмо място на международното състезание по лов на риба на лед, което се организира през уикенда на язовир „ Широка поляна “ до Батак. Абсолютни първенци станаха състезателите на Литва, които завоюваха и двете трофеи.

В отборното класиране литовците станаха първи, пред Беларус и Украйна. Златен орден самостоятелно завоюва 52-годишният деец от Литва Гинтас Балчевичус, следван от финландеца Анти Силанпаа и още един литовец – Мариус Ясиаускас.

Шампионатът ще остане в историята като най-екстремният за всички времена. Провеждането му съответства с бедственото състояние в района поради снежната стихия. Около „ Широка поляна “ имаше паднали дървета по пътя, които стопираха тока, преспи повече от метър и затруднено придвижване.

Въпреки това повече от 150 състезатели и треньори от 15 страни се добраха до такава степен от Батак, чиято община хвърли доста сили и техника да разчисти пътищата, а по-късно влязоха на леда. Там обстановката беше още по-тежка, защото от горната страна имаше близо половин метър снежна киша и вода.

Мокри до кости и газещи до колене, риболовците ловиха костури и бабушки, с цел да дефинират новия международен първенец. Литовецът Балчевичус сграбчи купата с 3.203 кг улов за двата спортни дни. Победата му в сходна преклонна възраст беше избрана като огромна сензация.

От българските състезатели най-добре се показа първенецът ни Славчо Лазаров, 19-ти в крайното класиране. Тимът ни се показа добре, като поставената задача беше да се класира в първата осмица.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР