Българският национален отбор по футбол трябва да спечели групата си

...
Българският национален отбор по футбол трябва да спечели групата си
Коментари Харесай

БФС постави цел на А тима: първо място в Лигата на нациите

Българският народен тим по футбол би трябвало да завоюва групата си в третото издание на Лигата на нациите - комерсиалния другарски шампионат на УЕФА. Това е поставената цел пред А отбора, стана ясно след днешното съвещание на новия изпълком на БФС.

" Членовете на Изпълнителния комитет се срещнаха с доклада на националния селекционер Ясен Петров за резултатите и осъществената работа в интервала януари-декември 2021 година, както и с задачите за идната 2022 година, включващи гонене на наложително първо място в групата от Лигата на нациите, продължение на политиката за интеграция на перспективни млади футболисти и разширение на скаутското звено към националните тимове ", заяви формалният уебсайт на централата.

През сезон 2022/2023 България ще бъде в третия ешелон Лига С, където ще бъде лидер на група дружно с Турция, Словакия и Северна Ирландия. Жребият за разпределение на потоците е на следващия ден, като това са трите отбора, против които " трикольорите " не може да се паднат. Потенциалните ни противници са:

Гърция, Беларус, Люксембург и Северна Македония от втора урна;

Литва, Грузия, Азербайджан и Косово от трета урна;

Казахстан/Молдова, Кипър/Естония, Гибралтар и Фарьорски о-ви от четвърта урна.

Дали тимът ни ще продължи да бъде воден от Ясен Петров ще стане ясно след Нова година. Тогава БФС ще оцени постигнатото от националния селекционер през 2021 година Тази година " лъвовете " изиграха 13 мача, в които записаха 3 победи, 4 равенства и 6 загуби с голова разлика 12:21. Само в формалните мачове статистиката бе 2-2-4 (6:14) и тя ни отреди предпоследно място в група С от международните квалификации за Мондиал `22.

" На идващото съвещание на ИК през януари 2022 година членовете на управителния орган на БФС ще дадат своята оценка за осъщественото дотук от щаба на мъжкия народен тим и ще вземат решение за продължение на взаимната работа ", разясниха от БФС.

 

КАЗУСИ

Днешното съвещание на изпълкома беше първо след придружения от редица кавги ексклузивен конгрес на БФС от 18 октомври 2021 година На него Борислав Михайлов бе избран отново за президент, само че процедурите по вота бяха обжалвани от съперника му за поста Димитър Бербатов.

Заради заведените каузи новият състав на изпълнителния комитет към момента не е вписан в Търговския указател, или най-малко такова решение към днешна дата не е оповестено от Агенцията по вписванията. Затова не е ясно и дали извършеното съвещание и взетите на него решения ще бъдат законни.

Сред гласуваните оферти през днешния ден е бил план на правилника за работа на управителния орган на съюза, както и ново организационно структуриране на изпълкома.

" Изработена съгласно рекомендациите на УЕФА и в звук с политиката за модернизиране работата на всички европейски футболни федерации. В новата административна скица съществена роля заема управител " Стратегическо ръководство ", а функционалността " Технически шеф " ще включва и унифициране на политиката на треньорите на другите национални тимове за ясна тактико-техническа философия и по-лесна интеграция на футболисти в другите възрастови групи ", оповестиха от БФС.

От известието излиза наяве, че се откриват и нови позиции като началник отдел " Спортна просвета " и началник отдел " Трансфери ", директно зависещ на шефа " Първенства и шампионати ".

" Новата административната пирамида е съобразена с плана " Футболни федерации на бъдещето " на УЕФА, в който БФС е измежду първите дейни участници. Идната седмица високопоставени представители на УЕФА ще се срещнат с оперативното управление на футболния съюз за пускане на процеса по модернизиране на работата. Членовете на ИК утвърдиха плана за интернационален календар за 2022 година и единомислещо одобриха кандидатурата на доцент доктор Емил Атанасов за нов шеф на Българската треньорска школа по футбол ", заяви още уеб сайтът на футболната ни централа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР